Cluj: Sindicalişti din transportul public din ţară au protestat împotriva „abuzurilor” de la CTP Cluj-Napoca

Aproximativ 70 de sindicalişti din transportul public local din mai multe oraşe ale ţării au protestat, miercuri, în faţa Primăriei Cluj-Napoca, faţă de o serie de abuzuri de care este acuzată conducerea Companiei de Transport Public (CTP) SA Cluj-Napoca.

Protestatarii au afişat pancarte, au făcut scandări cu doleanţele lor şi au depus un memoriu la Primăria Cluj-Napoca.

„Am protestat şi suntem solidari cu cei de la Cluj, din transportul public local, deoarece întâmpină multe probleme cu angajatorul, cu domnul director Neag (Liviu n.r. – directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca). Discriminare, abuz, a luat dreptul la exprimare, nu au voie să dea comunicate de presă, nu au voie absolut nimic. Pe un coleg care nu a venit după-amiaza la muncă, dar a lucrat dimineaţa, are program fracţionat, l-a dat afară, i-a desfăcut contractul. Are doi copii minori, a trebuit să meargă la medic şi a anunţat în timp util la serviciu, dar dânsul a considerat că trebuie să-l dea afară”, a declarat, pentru AGERPRES, reprezentantul protestatarilor, Sebastian Suditu.

Potrivit acestuia, la protest au participat sindicalişti din transportul public din Târgu Jiu, Timişoara, Oradea, Suceava, Ploieşti, Galaţi, Constanţa.

„Am mers la primărie, am vorbit cu domnul vice şi sperăm ca domnul Neag să înţeleagă şi să accepte să aibă dialog cu sindicaliştii”, a mai spus Sebastian Suditu, care a adăugat că nu ştie deocamdată dacă protestul va continua şi că decizia va fi luată în funcţie de răspunsurile primite de la factorii decizionali. AGERPRES / (A – autor: Marius Septimiu Avram, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Tulcea: Gradul de absorbţie a fondurilor europene în ITI-Delta Dunării – peste 70%

Institutul de Studii Financiare lansează, în data de 12 noiembrie, proiectul ”FINEXPERT”