CNAIR a trimis la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru licitaţia privind construirea nodului rutier de la Cumpăna

CNAIR a trimis luni la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) documentaţia de atribuire pentru lansarea licitaţiei privind construirea nodului rutier de la Cumpăna, de pe autostrada A4.

 ”Luni, 19.08.2024, CNAIR a transmis, la ANAP documentaţia de atribuire pentru lansarea procedurii de achiziţie publică având ca obiect: EXECUŢIE LUCRĂRI „Nod Rutier Cumpăna A4 (Km 16+700) – DN 39E”. Obiectul contractului îl reprezintă execuţia Nodului rutier Cumpăna, situat pe Autostrada A4 la poziţia kilometrică 16+700, în dreptul comunei Cumpăna, care are drept scop asigurarea accesului spre/dinspre autostradă a fluxurilor de trafic generate de drumul naţional DN 39 E, ce face legătura între municipiul Constanţa şi localitatea Cumpăna”, anunţă CNAIR.

Proiectul presupune amenajarea a două bretele de acces spre/dinspre autostrada A4 si a benzilor de accelerare/decelerare aferente acestora pentru racordarea cu autostrada, pentru asigurarea relaţiilor de trafic Bucureşti- Cumpăna şi Cumpăna – Mangalia.

Nodul este proiectat pentru viteza de 40 km/h.

Lungimea totală a acestora este de 1.192,63 m, din care benzi de accelerere/ decelerare de 720 m.

Sursa de finanţare va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile – Programul Transport (PT) 2021-2027, iar durata prevăzută pentru execuţia lucrărilor este de 6 luni.

După validarea documentatiei de atribuire, CNAIR va putea publica Anunţul de Participare aferent contractului pentru proiectarea si execuţia lucrărilor, în cadrul căruia se va stabili şi data de depunere a ofertelor.

 

Republicanii din Camera Reprezentanţilor au întocmit un raport în care spun că preşedintele Joe Biden a comis infracţiuni pasibile de o punere sub acuzare (impeachment)

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie sectorială în domeniul audiovizual