CNSU: România trimite în Grecia 50 de pompieri şi tehnica aferentă pentru stingerea incendiilor de pădure

România va sprijini Grecia prin trimiterea unui modul compus din 50 de pompieri cu tehnică aferentă specializată în stingerea incendiilor de pădure.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, decizia a fost luată în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de premierul Marcel Ciolacu.

„Membrii CNSU au avut o întâlnire în sistem hibrid, la propunerea DSU, ca urmare a situaţiei generate de incendiile de pădure care afectează Republica Elenă şi ţinând cont de solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere situaţia de urgenţă generată de incendiile de vegetaţie manifestate pe teritoriul acestora. Urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, Guvernul României a răspuns apelului primit şi a hotărât trimiterea unui modul compus din 50 de pompieri cu tehnică aferentă specializată în stingerea incendiilor de pădure în Grecia”, se arată în comunicatul Executivului, transmis marţi AGERPRES.

Sprijinul oferit de statul român a fost acceptat de autorităţile elene.

Echipele de salvatori ale IGSU se vor deplasa terestru spre Grecia în cel mai scurt timp.

„România continuă să îşi onoreze angajamentele internaţionale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situaţii majore de urgenţă”, subliniază sursa citată. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Florea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

Toni Greblă explică de ce nu se închideau unele chei de control la alegerile locale: Erori sau cetăţeni ”descurcăreţi”

UPDATE Tramvaiul 41 şi-a reluat circulaţia, după 130 de minute de blocaj