Consilierii generali au fost chemați, potrivit ordinii de zi suplimentare, să voteze desemnarea reprezentanților CGMB în mai multe adunări generale a acționarilor: STB SA, Termoenergetica SA, Energetica Servicii SA, Iluminat Public SRL, Eco Igienizare SA, Compania Municipală Imobiliara SA, Managementul Traficului SA, Parking SA, Trustul de Clădiri Metropolitane SA și Service Ciclop SA.
Cele trei partide care formează majoritatea în CGMB (PSD-PNL-PUSL) au stabilit că împărțirea mandatelor în adunările generale se va face pe principiul fermoarului, pornind de la partidul care are conducerea unei societăți și mergând în joc cu împărțirea alternativă a mandatelor. Potrivit unor surse politice, socoteala a atras nemulțumirea consilierilor PNL, care au decis să părăsească ședința înainte de finalizarea votului pe desemnarea reprezentanților CGMB în companiile municipale.
„Cine face ca noi, ca noi să pățească. Liberalii sunt niște țepari. Una negociezi cu ei și alta iese. Așa au fost mereu. Am crezut că s-au vindecat, dar tot așa fac”, a declarat, pentru stiripesurse.ro, un reprezentant al taberei PSD-PUSL.
În schimb, liberalii fac un joc dublu, amenințând cu schimbarea taberei și formarea unei noi majorități în CGMB. „Avem variante. Chiar dacă suntem mai puțini, la o adică putem fi mai avantajați cu Nicușor, USR și REPER. Așa sunt negocierile și ei trebuie să accepte că nu sunt singuri și au nevoie de noi”, a explicat, sub protecția anonimatului, un consilier PNL.
În urmă cu aproape trei săptămâni, PSD, PNL și PUSL produceau o surpriză în CGMB, formând o majoritate și lăsând USR, REPER, PMP și Forța Dreptei în Opoziție, deși USR are cel mai mare grup de consilieri.
Stelian Bujduveanu de la PNL și Adrian Vigheciu de la PSD au fost votați în ianuarie noii viceprimari ai Capitalei cu 33 voturi „pentru” din 49 exprimate. USR și REPER acuzau PSD, PNL și PUSL au făcut alianță cu AUR, însă AUR susținea că a votat împotriva alegerii viceprimarilor. PSD, PNL, AUR și PUSL au împreună 34 de voturi în CGMB.