Coldplay ocupă primul loc în topul vânzărilor din SUA pentru prima dată în ultimii zece ani

Trupa britanică Coldplay a preluat primul loc în clasamentul de referinţă Billboard 200. O premieră în ultimii zece ani.

Potrivit presei americane, „Moon Music” s-a vândut în 120.000 de exemplare (dintre care 106.000 de exemplare în magazine), în ciuda recenziilor mixte din partea criticilor din întreaga lume. Acesta este cel mai bun start pe pământ american pentru un disc Coldplay de la „Ghost Stories” în 2014.

Coldplay devansează  mai mulţi artişti în vogă, printre care Sabrina Carpenter, Chappell Roan şi Billie Eilish.

Din 2021 şi de la lansarea precedentului album „Music of the Sphere”, grupul a făcut apeluri repetate la generaţia Z, colaborând cu BTS şi mizând pe TikTok.

Succesul Coldplay marchează, de asemenea, punctul culminant al unei strategii eco-responsabile. Grupul şi-a conceput albumele folosind surse de energie durabile. CD-ul „Moon Music” este fabricat din policarbonat reciclat în proporţie de 90%.

Într-un interviu acordat Apple Music, solistul Chris Martin a anunţat că trupa va mai produce două albume înainte de a-şi încheia colaborarea. „Este important să ne stabilim o limită”, a spus el.

Coldplay a susţinut două concerte anul acesta, în premieră, pe Arena Naţională din Bucureşti. 

Bucureşti – Un bărbat rănit în urma scandalului legat de reabilitatea planşeului Unirii a depus plângere / Poliţiştii spun că nu au alte sesizări după acel conflict

Un documentar despre Beatles produs de Martin Scorsese va fi lansat în noiembrie pe Disney+