Coliziune la Mediterana între portavionul american cu propulsie nucleară Harry Truman şi cargoul Besiktas-M, sub pavilion panamez. ”Nu s-au raportat inundaţii şi nici răniţi. Instalaţiile (nucleare) de propulsie nu au fost afectate şi sunt în stare stabil

Portavionul american cu propulsie nucleară Harry Truman a intrat în coliziune cu un cargou, Besiktas-M, care naviga sub pavilionul Panama, miercuri seara, în apropiere de Egipt, anunţă armata americană, relatează Reuters.

Incidentul nu s-a soldat cu răniţi şi nu a provocat inundaţie inundaţie la bordul navei americane.

Armata americană dispune în prezent de 11 portavioane.

Marina americană (US Navy) anunţă că portavionul Harry Truman, de 100.000 de tone, a intrat în coliziune cu nava comercială Besiktas-M, un cargou de 55.000 de tone în timp ce naviga către Port Said, în Egipt.

”Coliziunea nu a pus în pericol Harry S. Truman. Nu s-au raportat inundaţii şi nici răniţi. Instalaţiile (nucleare) de propulsie nu au fost afectate şi sunt în stare stabilă şi sigură”, anunţă într-un comunicat Marina americană.

Coliziuni implicând nave ale Marinei americane sunt extrem de rare, însă două nave de război au fost implicate în accidente, în 2017, în regiunea Asia-Pacific.

Aceste accidente – soldate cu moartea a 17 marinari – au ridicat întrebări despre formarea în Marină şi despre ritmul operaţiunilor.

Aceste evenimente au provocat o audiere în Congres şi revocarea unui număr de ofiţeri.

Portavionul Truman, care are o lungime de 333 de metri, este aproape la fel de lung ca Empire State Building şi are un echipaj de 5.000 de oameni.

Pe puntea de zbor pot să încapă 90 de aeronave, inclusiv avioane militare de tip F/A-18F Super Hornet.

Crin Antonescu, despre interimatul lui Ilie Bolojan la Cotroceni: Are o misiune grea în aceste trei luni, dar la PNL cred că va reveni în pole position, pentru Congres / Dacă îl sună Trump, va trebui să răspundă!

Veolia şi Mistral AI anunţă un parteneriat strategic pentru optimizarea gestionării şi monitorizării siturilor industriale responsabile de gestionarea apei, reciclarea deşeurilor şi producţia locală de energie