Comisar al Gărzii de Mediu, acuzat că a închis ochii pentru 5.000 de lei ca să nu sancţioneze o societate

Conform unui comunicat emis, marţi, de DNA, inculpatul Aristide-Valentin Turcea a fost pus sub control judiciar.

Totodată, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi cercetarea în stare de libertate a inculpatului P.V., administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

„În data de 31 ianuarie 2024, în jurul orelor 18,00, inculpatul Turcea Aristide-Valentin, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de comisar al Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Judeţean Prahova, s-ar fi întâlnit cu inculpatul P.I., pe raza municipiului Ploieşti şi ar fi primit în mod direct de la acesta suma de 5.000 lei, cu scopul de a nu sancţiona contravenţional societatea comercială a acestuia, cu privire la depozitarea necorespunzătoare a materialelor reciclabile colectate. În perioada 29 – 30 ianuarie 2024, inculpatul Turcea Aristide-Valentin, cu ocazia controlului efectuat la punctul de lucru din comuna Blejoi judeţul Prahova al societăţii comerciale respective, ar fi constatat săvârşirea contravenţiei menţionate, ocazie cu care ar fi pretins inculpatului P.V. suma de 5.000 lei cu scopul de a nu-i aplica acesteia o sancţiune contravenţională cuprinsă între 50.000 lei şi 100.000 lei”, arată sursa citată de Agerpres.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Aristide-Valentin Turcea trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care să nu părăsească teritoriul României, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, să nu exercite funcţia de comisar al Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Judeţean Prahova în exercitarea căreia a săvârşit fapta şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Liga 2: FK Csikszereda – CSC Dumbrăviţa, scor 1-0, şi ciucanii bifează a şaptea victorie consecutivă

Orientul Mijlociu stă să explodeze! Benjamin Netanyahu sfidează orice avertisment: ‘Israelul va continua să lovească Hezbollah în Liban’