Comisar din Garda de Mediu Prahova, plasat sub control judiciar pentru luare de mită / A luat 5.000 de lei de la administratorul unei firme pentru a nu-l sancţiona

Un comisar din Garda de Mediu Prahova a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de procurorii DNA de luare de mită.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, începând cu data de 24 septembrie 2024, faţă de inculpatul TURCEA ARISTIDE-VALENTIN, comisar în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Judeţean Prahova, pentru săvârşirea pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită”, a transmis, marţi, DNA.

De asemenea, administratorul unei societăţi comerciale este acuzat de dare de mită.    

”În data de 31 ianuarie 2024, în jurul orelor 18.00, inculpatul Turcea Aristide-Valentin, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de comisar al Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Judeţean Prahova, s-ar fi întâlnit cu inculpatul P.I., pe raza municipiului Ploieşti şi ar fi primit în mod direct de la acesta suma de 5.000 lei, cu scopul de a nu sancţiona contravenţional societatea comercială a acestuia, cu privire la depozitarea necorespunzătoare a materialelor reciclabile colectate”, a trasmis DNA.

Sursa citată a precizat că, în perioada 29 – 30 ianuarie 2024, inculpatul Turcea Aristide-Valentin, cu ocazia controlului efectuat la punctul de lucru din comuna Blejoi judeţul Prahova al societăţii comerciale respective, ar fi constatat săvârşirea contravenţiei menţionate, ocazie cu care ar fi pretins inculpatului P.V. suma de 5.000 lei cu scopul de a nu-i aplica acesteia o sancţiune contravenţională cuprinsă între 50.000 lei şi 100.000 lei.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Turcea Aristide-Valentin trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care să nu părăsească teritoriul României, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, să nu exercite funcţia de comisar al Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Judeţean Prahova în exercitarea căreia a săvârşit fapta şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.       

 

 

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan: Vom avea o dezbatere şi o rezoluţie despre Republica Moldova în prima sesiune plenară a Parlamentului European din luna octombrie

La aproape 36 de ani croatul Marin Cilic scrie istorie în tenisul masculin