Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va discuta situaţia adăposturilor de protecţie civilă şi situaţia planşeului de la Piaţa Unirii

Prefectura Bucureşti anunţă, vineri seară, că în şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, convicatră pentru miercuri, se discuta situaţia adăposturilor de protecţie civilă şi situaţia planşeului de la Piaţa Unirii.

”Prefectul Municipiului Bucureşti, Mugur – Mihai Toader, a convocat astăzi, 20 septembrie a.c., Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, în şedinţă ordinară, ce va avea loc miercuri, 25 septembrie a.c., ora 14:00”, a transmis, vineri seară, Prefectura Bucureşti.

Instituţia a transmis şi ordinea de zi a şedinţei:

  1. Aprobarea Planului de măsuri al Comitetului Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru aducerea/menţinerea în stare de operativitate a adăposturilor de protecţie civilă neoperative de la nivelul Municipiului Bucureşti.
  2. Prezentarea situaţiei Planşeului de la Piaţa Unirii ce prezintă un potenţial risc de prăbuşire al unor părţi din structură şi adoptarea unor măsuri la nivelul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti pentru demararea lucrărilor de consolidare şi reabilitare, ca urmare a vizitei de urgenţă efectuată în data de 19 septembrie a.c., de către Prefectul Municipiului Bucureşti, la Planşeul Unirii, structură încadrată în starea tehnică IV-nesatisfăcător.

Primăria Sectorului 4 precizează că degradările planşeului s-au accentuat semnificativ şi pot duce la cedarea sub trafic a unor elemente de structură. Lucrările de refacere a planşeului pot începe după ce Primăria Capitalei va elibera autorizaţia de construire.

 

Liga portugheză va planta 200 de copaci pentru fiecare gol marcat, ca răspuns după incendiile de vegetaţie

Vaslui: Un autoturism a ars în totalitate după ce a luat foc în mers, pe DE 581