Compania Naţională de Investiţii Rutiere a preluat proiectul Autostrăzii A 3 Ploieşti-Braşov

Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) anunţă, vineri, că a preluat contractul pentru completarea Studiului de Fezabilitate şi realizarea Proiectului Tehnic al Autostrăzii A 3 Ploieşti-Braşov.

”Compania Naţională de Investiţii Rutiere a preluat, joi, 6 februarie, contractul pentru completarea Studiului de Fezabilitate şi realizarea Proiectului Tehnic al Autostrăzii A 3 Ploieşti-Braşov”, anunţă CNIR.

Contractul, transferat de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR – are o valoare de 46,5 milioane lei (fără TVA) şi include :

• Revizuirea/completarea studiului de fezabilitate (cu termen de finalizare aprilie 2025)

• Realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire -PAC (termen 6 luni)

• Elaborarea Proiectului Tehnic de Execuţie -PTE (cu termen 6 luni)

”Am început o analiză a documentaţiei pe care am preluat-o şi am solicitat proiectantului, Consitrans S.R.L, o actualizare a graficului de realizare a acestui proiect pentru a verifica în ce măsură poate fi respectat. Ne propunem să lansăm în licitaţie sectorul de Autostradă Cristian -Codlea din judeţul Braşov”, a declarat directorul general al CNIR, Gabriel Budescu.

CNIR şi proiectantul Consitrans derulează de la sfârşitul anului trecut contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii A 13 Braşov-Bacău.

”Consitrans va continua buna colaborare pentru a găsi soluţiile optime de continuare a proiectării pentru Autostrada Ploieşti – Braşov şi asigură Beneficiarul şi publicul că va preda o documentaţie de calitate”, a spus proiectantul.

Conform Analizei Multi Criteriale de traseu, proiectul Autostrăzii A 3 Ploieşti-Braşov, cu o lungime de 112 kilometri, are ca punct de pornire zona de sud a municipiului Ploieşti, în continuarea segmentului A 3 Bucureşti-Ploieşti şi include sectorul A 3 Râşnov-Cristian, deschis circulaţiei în 2020, iar punctul final va fi la Codlea, în zona Nord -vest a Braşovului. La Codlea, Autostrada A 3 se va conecta, printr-un nod de mare viteză cu A13 Sibiu-Făgăraş-Braşov, respectiv A 13 Braşov-Bacău.

Maia Sandu explică de ce noul ambasador al Rusiei la Chişinău, desemnat în septembrie 2024, nu şi-a prezentat încă scrisorile de acreditare

Sebastian Burduja intervine de urgență și trimite Corpul de Control la Depogaz: România nu rămâne fără gaz pentru români şi companiile româneşti!