Companiile aeriene redirecționează zboruri din cauza conflictului în escaladare în Orientul Mijlociu

Un purtător de cuvânt al serviciului de monitorizare FlightRadar24 a declarat că zborurile au fost redirecționate „oriunde au putut”. O hartă a traficului aerian din regiune arată avioane care se deplasează pe traiectorii largi spre nord și sud, multe dintre ele convergând spre Cairo și Istanbul.

FlightRadar24 a raportat că aeroporturile din Istanbul și Antalya, în sudul Turciei, devin congestionate, forțând unele companii aeriene să se orienteze spre sud.

Eurocontrol, agenția paneuropeană de control al traficului aerian, a emis anterior un avertisment piloților cu privire la conflictul în escaladare. Ulterior, a anunțat închiderea spațiului aerian iordanian și irakian, precum și a unui punct de trecere important în spațiul aerian controlat de Cipru.

Ministerul Transporturilor din Irak a anunțat ulterior redeschiderea spațiului aerian irakian pentru zborurile civile care vin și pleacă de pe aeroporturile din țară. De asemenea, Iordania și-a redeschis acum spațiul aerian, a raportat agenția de stat iordaniană.

Aceste perturbări suplimentare sunt de așteptat să afecteze și mai mult o industrie deja puternic restricționată din cauza conflictelor dintre Israel și Hamas, dar și dintre Rusia și Ucraina.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Avionul care îl transporta pe preşedintele Braziliei a avut o problemă tehnică după decolare şi a fost nevoit să se învârtă pentru a-şi consuma combustibilul

55 de persoane au fost ucise în urma loviturilor israeliene în Liban în ultimele 24 de ore