Condiţii de viaţă de nesuportat în Gaza din cauza devastării şi a privaţiunilor (ONU)

„Situația dificilă a civililor palestinieni blocaţi în nordul Gaza este insuportabilă”, a declarat Stéphane Dujarric într-o declarație. Israelul bombardează nordul Gazei de câteva săptămâni, după ce a declarat că a primit informații potrivit cărora Hamas se regrupează în zonă.

„Secretarul general este șocat de numărul îngrozitor de mare de decese, răniri și distrugeri din nord, cu civili prinși sub dărâmături, bolnavi și răniți care nu beneficiază de asistență medicală vitală și familii fără hrană și adăpost, în contextul în care se raportează separarea familiilor și multe persoane reținute”, a continuat el. Autoritățile israeliene continuă să refuze încercările de a livra ajutor umanitar celor care au nevoie, a spus Stéphane Dujarric, „cu puține excepții, punând nenumărate vieți în pericol”.

Un raport al Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare, publicat marți, susține că, în primele trei săptămâni ale lunii octombrie doar patru din cele 70 de deplasări planificate de ajutoare în Gaza au fost facilitate de autoritățile israeliene.

O campanie condusă de ONU pentru vaccinarea copiilor din Gaza împotriva poliomielitei a fost, de asemenea, amânată în nordul Fâșiei Gaza, a mai spus Stéphane Dujarric, „punând viața a mii de copii în pericol”.

„Acest conflict continuă să fie purtat cu puțin respect pentru cerințele dreptului internațional umanitar”, a adăugat Stéphane Dujarric.

content-image

Sursa: www.stiripesurse.ro

Mai multe avioane israeliene au încălcat spaţiul aerian iranian în operaţiunea de sâmbătă dimineaţă (oficiali israelieni)

Tensiune maximă: China a înconjurat militar Taiwanul