Conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat solicitarea USR de chemare a premierului Marcel Ciolacu la Ora prim-ministrului, în data de 7 octombrie, pentru a prezenta măsurile de reducere a risipei în aparatul bugetar

Conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat, în şedinţa de miercuri, solicitarea USR de chemare a premierului Marcel Ciolacu la Ora prim-ministrului, în data de 7 octombrie 2024, pentru a prezenta măsurile de reducere a risipei în aparatul bugetar.

USR a depus recent la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor o solicitare ca premierul Ciolacu să fie chemat la „Ora prim-ministrului” în data de 7 octombrie.

Cei de la USR au cerut o dezbatere politică, pentru prezentarea în faţa Parlamentului a rezultatului planului Guvernului Cioacu de reducere a risipei în aparatul bugetar, atât în administraţia centrală, cât şi în cea locală, companii de stat şi instituţii autonome, plan ce a fost anunţat şi reglementat încă din septembrie 2023 prin asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung.

”În urmă cu aproape un an de zile, Marcel Ciolacu ne explica, de la tribuna Parlamentului, cum termină el cu şmecheria în România şi cum demarează cea mai ambiţioasă reformă a aparatului bugetar de după Revoluţie. Se angaja să reducă risipa bugetară, să comaseze şi chiar să desfiinţeze instituţii, să elimine mii de posturi de şefi, cu tot cu şoferii, secretarele şi consilierii lor. Este timpul ca Marcel Ciolacu să vină din nou în Parlament, să ne spună ce a făcut din toate acestea şi, mai ales, să prezinte cifre concrete ale economiei pe care a făcut-o la bugetul de stat”, declara Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR.

USR cere RA-APPS să publice lista persoanelor care stau în vilele instituţiei

Elena Lasconi a absolvit Universitatea Ecologică la Deva. În CV-ul oficial este menţionată doar Academia de Studii Economice Bucureşti, unde şi-a susţinut licenţa / Explicaţiile liderului USR