Conferinţa ”RoInvest” – Apostol (Confederaţia Patronală Concordia): Ar trebui ca ţară să ne hotărâm ce model dorim să fim. Un model în care statul se laudă că e la conducerea economiei private sau un stat care ridică bariere birocratice şi fiscale

Daniel Apostol, reprezentantul Confederaţiei Patronale Concordia, consideră că România ar trebui să se hotărască ce model doreşte să fie, un model în care statul se laudă că este la conducerea economiei private prin investiţiile pe care le generează sau un model în care ridică bariere birocratice şi fiscale.

Daniel Apostol a declarat, marţi, la cea de-a cincea ediţie a evenimentului ROINVEST, organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox, că a făcut un calcul şi a stabilit că, în medie, în ultimii zece ani, a petrecut în trafic patru mii de ore din cauza lipsei de infrastructură. 

”Ce valoare pune statul pe cele patru mii de ore de viaţă? Niciuna. De ce spun asta? Pentru că statul are o obligaţie, o datorie faţă de fiecare plătitor de taxe şi impozite să-i ofere serviciile publice, să-i ofere infrastructura critică de sănătate, de educaţie, de transport, de comunicaţii, infrastructura critică digitală astfel încât societatea să se poată dezvolta la standardele pe care ni le-am ţintit, ni le-am pus ca reper şi vorbim evident de standardele, cel puţin medii, la nivel comunitar, european”, a afirmat Daniel Apostol. 
El a mai declarat că statul are obligaţia să facă investiţii critice. 

”Statul are această obligaţie să facă investiţii critice, doar că vorbim despre investiţii în proximitatea unei rectificări bugetare pozitive anunţate de stat, arătând cu degetul vinovatul fiind sectorul investiţiilor. Deficitul bugetar este atât de mare pentru că statul face cheltuieli de capital. Eu cred că aici este o eroare de judecată. Cheltuielile bugetare sunt una, cheltuielile de capital, adică investiţiile, au altă semnificaţie. Adâncirea deficitului bugetar invocând faptul că statul produce investiţii e o retorică interesantă într-un an electoral firesc”, a menţionat reprezentantul Confederaţiei Patronale Concordia. 
El a mai precizat că România trebuie să decidă ce model doreşte să fie din punct de vedere economic. 
”Ar trebui ca noi ca ţară să ne hotărâm ce model dorim să fim. Un model în care statul se laudă că este la conducerea economiei private prin investiţiile pe care le generează şi prin deţinerile pe care le ţine în economia privată, mi se pare cel puţin un paradox, dar cu siguranţă un model asiatic, sau statul îşi face un titlu de glorie, şi aici chiar ar fi lăudabil, ridicând bariere birocratice, ridicând bariere fiscale, ridicând lipsă de transparenţă. Toate acestea ducând la atragerea de investitori de investiţii serioase, strategice,  aşa cum a fost exemplul cu Nokian, de săptămâna trecută”, a mai afirmat Daniel Apostol.

Evenimentul premium tradiţional News.ro „RoInvest” – ediţia a V-a beneficiază de sprijinul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, alături de Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE) ca partener instituţional şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) ca partener organizaţional.

Partenerii evenimentului sunt , , ,  şi .

 

Cadavrul unei femei sud-coreene dată dispărută de 16 ani, găsit acasă la fostul ei prieten de către un instalator care căuta o scurgere

Enzo Zidane, fiul lui Zinedine Zidane, se retrage din activitate la 29 de ani