Conferinţa ”Roinvest” – Burlacu (ARICE): Vom asista la o formă de internaţionalizare a companiilor sau de atragere a investiţiilor străine direct aliniată cu obiectivele strategice ale guvernelor – VIDEO

Rareş Burlacu, preşedintele Agenţiei Române pentru Investitii şi Comerţ Exterior (ARICE), a afirmat că vom asista în următoarea jumătate de secol la o formă de internaţionalizare a companiilor sau de atragere a investiţiilor străine direct aliniată cu obiectivele strategice ale guvernelor. El a explicat că vor trebui să urmărească politicile guvernamentale în zonele în care doresc să îşi plasese fondurile.

 

Rareş Burlacu a explicat  marţi, la cea de-a cincea ediţie a evenimentului News.ro – ROINVEST cu ce se ocupă agenţia pe care o conduce, o entitate nou creată.

”Agenţia Română de Investiţii, cum reiese şi din titlu, şi din abreviere, sigur că este entitatea nou creată de Guvernul României pentru a atrage aceste faimoase investiţii străine directe, lucru salutat de altfel inclusiv în raportul de ţară elaborat de către Departamentul de Stat American anul trecut. Dispune şi de o forţă externă prin ataşaţii comerciali pe care îi are în acest moment, sunt 37 în diferite locuri ale lumii, din Nordul Africii şi până la Stockholm sau din Canada şi până în Japonia, ca să vă faceţi o idee aşa, mergând pe direcţia punctelor cardinale. Şi o chestiune din ce în ce mai recurentă şi care pune o presiune pozitivă asupra evoluţiei economiei româneşti, contribuie la internaţionalizarea companiilor româneşti”, a afirmat el la evenimentul RoInvest, organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.
El s-a referit şi la investiţia Nokian de la Oradea.
”Este printre puţinele companii care şi-a relocalizat producţia din Rusia în zona noastră, efectiv în România şi au ales Oradea în urma unor criterii specifice pe care le-au avut încă de la bun început să fie undeva şi într-o zonă care să le permită un export cât mai lesne spre ţările Uniunii Europene”, a explicat Rareş Burlacu. 
Preşedintele Agenţiei Române pentru Investitii şi Comerţ Exterior susţine că vom asista la o formă de internaţionalizare a companiilor în următorii zeci de ani. 
”În următoarea poate jumătate de secol vom asista la o formă de internaţionalizare a companiilor sau de atragere a investiţiilor străine directe care va fi aliniată cu obiectivele strategice ale guvernelor care vor fi prezente prin politicile pe care le propun sau prin tipurile de adeziune pe care le doresc să le exercite sau să le elaboreze în ţările respective.
Cu alte cuvinte, dacă până acum asistam la o formă de decuplare a intereselor companiilor faţă de guvern, în sensul că fiecare dispunea de o marjă de libertate extrem de mare în momentul în care se decidea o anumită investiţie, primul lucru pe care va trebui să îl facă aceste companii este să urmărească politicile guvernamentale în zonele în care doresc să-şi plaseze fondurile”, a declarat Rareş Burlacu.

Evenimentul premium tradiţional News.ro „RoInvest” – ediţia a V-a beneficiază de sprijinul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, alături de Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE) ca partener instituţional şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) ca partener organizaţional.

Partenerii evenimentului sunt , , ,  şi .

 

 

IGPR: Percheziţii la persoane cercetate pentru decontări ilegale de vouchere SGR

‘Concentrarea mea merge doar pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale’ – Elena Lasconi