Conferinţa ”RoInvest” – Cristian Nacu (IFC): România are de 24 de ani o creştere continuă a PIB-ului / Această creştere nu a fost uniformă şi nu a fost simţită de toate segmentele de populaţie / Potenţialul de creştere este foarte mare – VIDEO

Cristian Nacu, Senior Country Officer România, International Finance Corporation (IFC), a afirmat că România are de 24 de ani o creştere continuă a PIB-ului şi a menţionat că această creştere nu a fost uniformă şi nu a fost simţită de toate segmentele de populaţie, în special în zona rurală. El a adăugat că potenţialul de creştere este foarte mare deoarece această dezvoltare a avut loc în lipsa unei infrastructuri civilizate.

 

 

”Să nu uităm realizarea României, începând cu 2000, sunt 24 de ani aproape de creştere continuă, o creştere cu o medie de peste 3,5% a PIB-ului. România a ajuns de la 26% cât avea în 2000, din media europeană, la aproape 78% în 2023. În 2024, probabil şi mai mult. Toată această creştere, din păcate, nu a fost uniformă. Şi asta e unul din motivele pentru care anumite segmente ale populaţiei nu au simţit această creştere, şi mă refer în special la zona rurală, dar asta nu arată decât că lipsa infrastructurii a fost un  element principal pentru care această dezvoltare nu a fost uniformă”, a declarat, Cristian Nacu, marţi, la cea de-a cincea ediţie a evenimentului ROINVEST, organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.
El consideră că potenţialul de creştere este foarte mare pentru România. 
”Cred că potenţialul României este foarte mare de creştere, pentru că, să nu uităm, dezvoltarea asta spectaculoasă din ultimii 25 de ani, să spunem, s-a petrecut în aproape absenţa unei infrastructuri civilizate. România era peste locul 100 în ceea ce priveeşte calitatea infrastructurii, în special de transport. Acum în următorii ani, această capacitate de transport şi în general infrastructura se va dezvolta cu fonduri europene, s-a discutat dimineaţă de acest bonus de la Uniunea Europeană care a reprezentat PNRR-ul. Dar el există şi se va pune la treabă şi vedem lucrurile astăzi mişcându-se. Imaginaţi-vă ce potenţial de creştere va avea România în condiţiile în care va avea şi o infrastructură care să-i permită acest lucru”, a explicat Cristian Nacu.

Evenimentul premium tradiţional News.ro „RoInvest” – ediţia a V-a beneficiază de sprijinul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, alături de Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE) ca partener instituţional şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) ca partener organizaţional.

Partenerii evenimentului sunt , , ,  şi .

 

Papa Francisc cere eliberarea lui Aung San Suu Kyi şi vrea să-i acorde azil la Vatican

Centura Beiuş, programată pentru deschidere la jumătatea lunii octombrie / Săptămâna viitoare vor avea loc probele de încărcare dinamică la poduri / Bolojan: Cei care tranzitează prin zona Beiuşului vor câştiga minute bune