Confruntare de gradul zero: Donald Trump se întâlnește cu Volodimir Zelenski

Întâlnirea dintre Donald Trump și Volodimir Zelenski se anunță una extrem de interesantă, în condițiile în care Trump a spus că are soluția pentru a opri războiul din Ucraina, dar a refuzat să ofere mai multe detalii.

„Probabil, da”, a spus Trump ca răspuns la o întrebare a unui reporter despre dacă se va întâlni cu liderul ucrainean.

Donald Trump nu a oferit mai multe detalii.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa marți, 24 septembrie, Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, într-o ședință dedicată războiului din țara sa, scrie Reuters.

Deși Adunarea Generală a condamnat invazia și a cerut retragerea trupelor ruse, Consiliul de Securitate a fost blocat din cauza dreptului de veto exercitat de Rusia, unul dintre membrii permanenți.

Vizita lui Zelenski în Statele Unite vine într-un moment critic al războiului, în condițiile în care forțele ruse continuă să avanseze în estul Ucrainei, în ciuda unei incursiuni surprinzătoare a trupelor ucrainene în regiunea Kursk. În timpul acestei călătorii, Zelenski intenționează să-i prezinte „planul de victorie” președintelui american Joe Biden.

Ședința Consiliului de Securitate de marți a fost cerută de Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Japonia, Coreea de Sud și Malta, conform diplomaților.

VIDEO O grevă de mari proporții pune la pământ gigantul Boeing: Zeci de mii de angajați, trimiși în concediu fără plată

UPDATE – Vagon al unui tren de călători, deraiat în staţia Şag, judeţul Timiş/ Traficul feroviar, oprit între Timişoara Nord şi Arad/ Şapte trenuri de călători staţionează în gări adiacente