Consilierii generali ai Municipiului Bucureşti au votat pentru referendumul local propus de primarul Capitalei, Nicuşor Dan

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat, luni, cu 47 de voturi favorabile şi două voturi împotrivă pentru organizarea referendumului local propus de primarul Nicuşor Dan. Acesta ar urma să fie organizat în data de 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.

”Pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării referendumului local privind unele probleme de interes ale municipiului Bucureşti s-au înreg 47 de voturi pentru, zero abţineri şi două voturi împotrivă. Proiectul a fost adoptat”, a anunţat preşedintele de şedinţă, Stelian Bujduveanu.

 

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, declara vineri că este absolut legal să avem referendum local simultan cu alegeri prezidenţiale iar singura chestiune este una tehnică care poate fi rezolvată prin proiectul de lege iniţiat de PNL.

Primarul a menţionat că, dacă fac referendum separat, costurile sunt undeva între 7 şi 10 milioane de lei.

Despre propunerea PSD pentru introducerea unei întrebări în referendum, care să privească combaterea traficului de droguri în şcoli, primarul Capitalei a spus că de principiu este de acord.

Consilierii generali ai Partidului Social Democrat au depus, vineri, un proiect de hotărâre pentru adăugarea unei întrebări extrem de importante, în cadrul referendumul propus de primarul general.

Întrebarea este: ”Sunteţi de acord ca Primăria Bucureşti să finanţeze şi să implementeze un program de educaţie pentru sănătate şi prevenire a consumului de droguri în toate şcolile din Bucureşti?”

Întrebările propuse de primarul Capitalei sunt: 

1.⁠ ⁠Sunteţi de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului Bucureşti şi Primăriile de Sector a impozitelor pe venit şi a taxelor şi impozitelor locale colectate de la bucureşteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti?

2.⁠ ⁠Sunteţi de acord ca Primarul General al Municipiului Bucureşti să emită Autorizaţiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al oraşului?

 

 

Tenis: Arina Sabalenka (Belarus) a revenit în fruntea clasamentului WTA

Kremlin: Maia Sandu trebuie să demonstreze că „grupuri criminale” i-au luat voturile. Mulţi din Moldova n-au susţinut-o nici după o campanie „lipsită de libertate”