Consiliul Local Sector 1 a trecut Poliţia Locală în cadrul aparatului de specialitate al Primarului / Reacţia lui Clotilde Armand: Ofiţerul SRI ajuns primar nelegitim prin fraudă şi-a făcut un serviciu secret în Primărie, voi contesta în instanţă

Consiliul Local Sector 1 a adoptat, vineri, o hotărâre prin care a trecut Poliţia Locală în cadrul aparatului de specialitate al Primarului de sector. Primarul încă în funcţie până săptămâna viitoare, Clotilde Armand, îl acuză pe primarul ales, George Tuţă, pe care îl numeşte ”ofiţerul SRI ajuns primar nelegitim prin fraudă” că şi-a făcut un serviciu secret în Primărie şi spune că va contesta în instanţă hotărârea de Consiliu.

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat în şedinţa de vineri un proiect de hotărâre care vizează o amplă reorganizare a administraţiei locale, anunţă instituţia într-un comunicat.

”Prin măsurile propuse, noua conducere a Primăriei Sectorului 1 îşi propune să debirocratizeze şi să eficientizeze activitatea, să îmbunătăţească experienţa cetăţenilor în relaţia cu administraţia publică şi să devină un model de eficienţă, inovaţie şi transparenţă”, precizează primăria.

Potrivit proiectului adoptat, principalele schimbări sunt: Poliţia Locală Sector 1 a trecut în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 1, Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1 a preluat Administraţia Domeniului Public Sector 1, iar Complexul Multifuncţional „Caraiman” a trecut în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1.

În replică, primarul încă în funcţie, Clotilde Armand, anunţă încă o “realizare a ofiţerului SRI – ajuns primar nelegitim prin fraudă datorită lui Toni Greblă – care va prelua de săptămâna viitoare administrarea Sectorului 1”. 

”După ce a scurtat programul de lucru cu publicul în primărie: şi-a făcut un serviciu secret în Primărie. Consilierii PNL şi PSD au convocat astăzi o şedinţă şi-au votat un proiect prin care au trecut Poliţia Locală Sector 1 în aparatul de specialitate al Primarului Sectorului 1 şi au mărit schema de personal pentru angajarea sinecurilor. Asta se va întâmpla de acum înainte în Sectorul 1 sub conducerea găştii Chiliman-Hellvig”, arată Clotilde Armand. 

”Uşor-uşor ne întoarcem în anii 2000, când Poliţia Locală Sector 1 funcţiona în sediul închiriat cu 4.000 euro/lună de la consilierul personal al lui Andrei Chiliman, iar afaceriştii de casă încheiau contracte pentru ridicarea maşinilor parcate uilegal şi plăteau şpagă, aceluiaşi consilier personal, un comision de 20% din contravenţiile încasate. Aceeaşi Poliţie Locală care la ordinele primarului mă fila la protestele din Piaţa Victoriei. Hotărârea de consiliu local votată astăzi de PNL-PSD este profund ilegală, din mai multe motive, şi o voi contesta în instanţă”, mai spune Clotilde Armand. 

 

Monica Niculescu şi Cristina Bucşa s-au oprit în sferturile probei de dublu la Tokyo

Primarul oraşului Buşteni, eliberat. Instanţa a respins arestarea preventivă în dosarul în care este acuzat că a lovit o subalternă