Constanţa: Mesaj RO-ALERT transmis în judeţ cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian

Locuitorii judeţului Constanţa au fost avertizaţi, joi seară, printr-un mesaj RO-ALERT că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi li se recomandă să îşi păstreze calmul şi să se adăpostească în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă.

„În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată – 90 minute”, se precizează în mesaj.

Anterior primii mesajului, deasupra litoralului românesc au zburat avioane militare şi, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, au fost primite trei apeluri la 112 de la cetăţeni.

Reprezentanţii ISU au afirmat că a fost vorba despre un mesaj RO-ALERT cu rol informativ, despre posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriul ţării noastre.

„Mesajul transmite informaţii de avertizare şi de informare a populaţiei cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi măsuri de adăpostire în cazul în care situaţia o impune. Facem menţiunea că aceste mesaje au rolul de informare a populaţiei despre faptul că există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului naţional”, a transmis ISU Constanţa. AGERPRES/(AS – autor: Nona Jalbă, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

Mesaj RO-Alert primit în mai multe localităţi din judeţul Constanţa: Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian – Păstraţi-vă calmul

Klaus Iohannis, la reuniunea Consiliului European – S-a discutat despre situaţia din Ucraina, evoluţiile din Orientul Mijlociu şi gestionarea migraţiei / Republica Moldova, Georgia, preţurile ridicate în domeniul energiei, de asemenea pe agendă