Constantin: Guvernul a aprobat o ordonanţă ce va permite comunităţilor locale să garanteze împrumuturile contractate de către operatori, pentru achiziţia de combustibil necesar asigurării energiei termice în sezonul rece 2024-2025

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat miercuri că Guvernul a aprobat o ordonanţă ce va permite comunităţilor locale să garanteze împrumuturile contractate de către operatorii de servicii de alimentare cu energie termică din subordine, pentru achiziţia de combustibil necesar asigurării energiei termice în sezonul rece 2024-2025.

”Deşi traversăm o perioadă caniculară, începem pregătirea sezonului rece cu măsuri de sprijin pentru comunităţile locale ce furnizează energie termică în sistem centralizat. În consultare cu autorităţile locale şi cu avizul Consiliului Concurenţei, Guvernul a aprobat o ordonanţă ce va permite comunităţilor locale să garanteze împrumuturile contractate de către operatorii de servicii de alimentare cu energie termică din subordine, care produce energie termică în sistem centralizat”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, după şedinţa Executivului.

Mihai Constantin a precizat că este vorba despre împrumuturile pentru achiziţia de combustibil necesar asigurării energiei termice în sezonul rece 2024-2025.

”De asemenea, în anul 2024, unităţile administrativ-teritoriale care au calitatea de operator de serviciu de alimentare cu energie termică pot contracta împrumuturi de la băncile comerciale sau alte instituţii de credit, pentru achiziţia de combustibil necesar asigurării energiei termice pentru iarna viitoare”, a completat Constantin.

Cel puţin 28 de morţi în Iran, după răsturnarea unui autobuz cu pelerini pakistanezi la bord, aflaţi în drum către Irak, la un ritual religios musulman

Artistul australian Jacob Lee va cânta în noiembrie la Bucureşti şi Cluj-Napoca