Convenţia Democrată – Biden afirmă că protestatarii din Gaza „au dreptate” şi a reiterat sprijinul pentru „a pune capăt acestui război”

În discursul său de la Convenţia Partidului Democrat, Joe Biden a abordat războiul din Gaza, care a devenit una dintre cele mai dezbinate probleme ale preşedinţiei sale după ce a sprijinit invazia Israelului în enclavă, făcând în acelaşi timp presiuni pentru o încetare a focului între părţile beligerante.

Preşedintele a reiterat faptul că va continua să lucreze în vederea unui acord evaziv şi şi-a arătat simpatia faţă de protestatarii pro-palestinieni care l-au acuzat de complicitate la genocid prin furnizarea de echipamente militare Israelului.

„Acum câteva zile, am înaintat o propunere care ne-a adus mai aproape de o încetare a focului decât am fost din 7 octombrie”, a declarat Biden.

„Lucrăm non-stop, împreună cu secretarul meu de stat, pentru a preveni un război mai amplu, pentru a reuni ostaticii cu familiile lor şi pentru a trimite asistenţă umanitară, medicală şi alimentară în Gaza acum, pentru a pune capăt suferinţei civile a poporului palestinian şi, în sfârşit, în sfârşit, în sfârşit pentru a obţine o încetare a focului şi”, „pentru a pune capăt acestui război!”. 

El s-a adresat apoi protestatarilor care l-au denunţat în demonstraţiile din întreaga ţară în ultimele 10 luni, inclusiv chiar în faţa convenţiei din Chicago: „Acei protestatari din stradă au dreptate. O mulţime de oameni nevinovaţi sunt ucişi de ambele părţi”.

 

Superliga: Victorie pentru Farul la meciul 500 ca manager al lui Hagi, 3-2 cu FC Hermannstadt

Miriam Bulgaru şi Anca Todoni, eliminate în primul tur al calificărilor la US Open