Crin Antonescu, despre reacţiile la decizia CCR: Dacă Lasconi, Tomac, Orban au o anumită legitimitate, mă tem că domnul Ciucă şi PNL, mai putin / În 2012, la decizia CCR de invalidare a rezultatului referendumului, n-au protestat aşa de de vehement

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu a declarat, duminică, despre reacţiile la decizia CCR privind respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă la prezidenţiale, că dacă Lasconi, Tomac, Orban au o anumită legitimitate să facă asta, Nicolae Ciucă şi PNL, mai putin, el precizând că în PNL sunt lideri care în 2012, la decizia CCR de invalidare a rezultatului referendumului, n-au protestat aşa de de vehement, împotriva unor lucruri evidente atunci şi scandaloase.

”Am văzut reprezentanţii mai multor partide şi alţi candidati la preşedinţie declanşând un atac împotriva deciziei şi politizând-o foarte puternic, legând de PSD această chestiune. Acum, din punctul meu de vedere, dacă Lasconi, Tomac, Orban au o anumită legitimitate să facă asta, mă tem că domnul Ciucă şi PNL, mai putin”, a spus Crin Antonescu, la Antena 3, despre reacţiile politice la decizi CCR privind candidatura Dianei Şoşoacă.

Fostul preşedinte PNL a arătat că a văzut o declaraţie spectaculoasă a preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă ”în care exista o parafrază la deschisa formulă lui Winston Churchill din discursul din 1946, cu cortina de fier, o cortină de fier roşie”.

”Mi se pare că, dincolo de ridicolul disproporţiei, mai avem şi problema că, atunci când făcea această declaraţie, Winston Churchill nu era aliat la guvernare cu Stalin şi, de asemenea, că în Partidul Naţional Liberal de azi există foarte mulţi oameni care, de exemplu, în 2012, la decizia Curţii Constituţionale de invalidare a rezultatului referendumului, n-au protestat aşa de de vehement împotriva unor lucruri evidente atunci şi scandaloase”, a completat Antonescu.

El a menţionat că există o luptă pentru moştenirea electorală a Dianei Şoşoacă.

”Mă miră faptul că există atâta agitaţie în PNL, pentru că am văzut sondaje cu domnul Ciucă la 19%, am văzut declaraţii zilnice ale reprezentantilor PNL, că un partid atât de mare n-are cum să îşi ducă propriul candidat în turul 2. Deci nu văd de ce atâta agitaţie, pe acest palier”, a menţionat Crin Antonescu.

Despre impactul deciziei CCR, Antonescu a menţionat că nu crede că schimbă foarte mult datele.

”Candidaţii care au ceva de spus convingător şi care au, de asemenea, o echipă în spatele lor eficientă, îşi vor face punctele cu sau fără doamna Şoşoacă. Foarte probabil că punctele doamnei Şoşoacă nu ştiu câte vor fi fost, 3, 4, 10, 15, nu ştim, se vor împărţi. Eu nu cred că va exista un beneficiar unic, domnul Simion sau altcineva, al acestor voturi şi cred că, în esenţă, campania aceasta electorală ar trebui, pentru principalii candidaţi şi partidele care îi susţin, să însemne ceea ce pot afirma în faţa electoratului pentru viitorul României şi nu scandalul pe moştenirea unui candidat care, dintr-un motiv sau altul, a dispărut din joc”, a mai decarat Antonescu.

VIDEO Atac armat în Israel: cel puțin un mort și mai mulți răniți după mai multe schimburi de focuri

S-au montat garduri de protecție în fața sediului BEC, după ce Șoșoacă și-a anunțat prezența alături de susținătorii ei