Ronaldo şi-a mărit veniturile cu 15 milioane de dolari prin contracte publicitare în afara terenului, precum şi prin contracte de sponsorizare lucrative, susţinute de numărul mare de urmăritori pe reţelele de socializare: 939 de milioane în total, conform datelor din luna mai.
Stephen Curry, baschetbalistul echipei Golden State Warriors, care în martie a devenit primul jucător din NBA care a atins pragul de 4.000 de aruncări de trei puncte în carieră, a urcat pe locul al doilea în clasament, cu 156 de milioane de dolari.
Boxerul Tyson Fury a ocupă locul al treilea, cu 146 de milioane de dolari. În ciuda pierderii titlurilor mondiale la categoria grea în faţa lui Oleksandr Usyk în decembrie, veniturile lui Fury au crescut datorită parteneriatelor pentru promovarea turismului în Malta şi reality show-ului său de pe Netflix.
Quarterback-ul echipei Dallas Cowboys (fotbal american), Dak Prescott, a ajuns pe locul patru, cu 137 de milioane de dolari, graţie unor bonusuri record la semnarea contractului şi unei prelungiri lucrative a acestuia.
În acelaşi timp, Lionel Messi a coborât pe locul cinci, cu 135 de milioane de dolari – aceeaşi sumă ca şi anul trecut –, după ce s-a transferat la echipa Inter Miami din Major League Soccer şi a continuat să primească contracte de sponsorizare de prestigiu de la Adidas şi Apple.
Starul echipei din NBA Los Angeles Lakers, LeBron James, care se apropie de finalul carierei sale ilustre, se află pe locul şase, cu 133,8 milioane de dolari.
Juan Soto, jucător de baseball la New York Mets, ocupă un remarcabil loc şapte, cu câştiguri de 114 milioane de dolari. Jucătorul dominican în vârstă de 26 de ani a semnat un contract de 765 de milioane de dolari pe 15 ani, cel mai mare din istoria baseballului.
Atacantul francez Karim Benzema, care joacă pentru Al Ittihad din Arabia Saudită, ocupă locul opt, cu venituri de 104 milioane de dolari.
Japonezul Shohei Ohtani se află pe locul nouă, cu 102,5 milioane de dolari, după ce a amânat cea mai mare parte a câştigurilor sale din mega-contractul cu echipa MLB Los Angeles Dodgers. Câştigurile sale au crescut semnificativ datorită victoriei din World Series de anul trecut.
Baschetbalistul Kevin Durant (Phoenix Suns) completează topul 10 cu 101,4 milioane de dolari.
Ar fi fost greu de imaginat că Coco Gauff îşi va depăşi succesele din 2023, un an în care a câştigat 6,7 milioane de dolari din premii şi aproximativ 15 milioane de dolari din contracte publicitare şi a câştigat primul său titlu de Grand Slam într-o victorie emoţionantă împotriva Arynei Sabalenka la US Open. Totuşi, exact asta a făcut fenomenul tenisului american în vârstă de 21 de ani în 2024, depăşindu-şi precedentul record de premii în bani, cu 9,4 milioane de dolari, şi mărindu-şi veniturile în afara terenului la 25 de milioane de dolari, odată cu adăugarea brandurilor de produse pentru îngrijirea părului Carol’s Daughter, Fanatics şi Naked Juice la grupul de sponsori care numără acum 11 parteneri.
Totalul estimat al lui Gauff, de 34,4 milioane de dolari, reprezintă una dintre cele mai bune performanţe financiare ale unei sportive feminine măsurate vreodată de Forbes, care urmăreşte veniturile sportivilor din 1990. (Doar Naomi Osaka şi Serena Williams au înregistrat totaluri mai mari într-un an calendaristic, atingând 57,3 milioane de dolari şi, respectiv, 45,9 milioane de dolari în 2021.)
Cu toate acestea, Gauff nu se află printre cei mai bine plătiţi 50 de sportivi din lume. De fapt, nici măcar nu se apropie – totalul ei pentru 2024 ar fi cu 19,2 milioane de dolari sub pragul de includere în clasament (care urmăreşte câştigurile între 1 mai 2024 şi 1 mai 2025). Şi este din ce în ce mai greu să te califici pentru lista celor mai bine plătiţi. Pragul pentru topul 50 din 2025 este de 53,6 milioane de dolari, o creştere de 19% faţă de cele 45,2 milioane de dolari necesare pentru a intra în clasament anul trecut şi mai mult decât dublul celor 24 de milioane de dolari de acum zece ani.
Pentru al doilea an consecutiv, nicio femeie nu se află printre cei mai bine plătiţi 50 de sportivi din lume. Williams a fost ultima care a reuşit acest lucru, în 2023 – a şasea apariţie pe listă în nouă ani –, dar s-a retras din activitate şi nu mai este eligibilă. Doar alte trei sportive s-au calificat în top 50 din 2012: vedetele tenisului Li Na şi Maria Sharapova, ambele retrase din activitate, şi Osaka, care la începutul acestei luni a câştigat primul său turneu de la naşterea copilului său în iulie 2023 şi încă îşi reface portofoliul de sponsori. Nicio femeie nu a intrat în clasament între 2017 şi 2019.