Critică severă la adresa lui Biden: fost ambasador al SUA la ONU numește o decizie a sa ‘falimentară din punct de vedere moral’

Informațiile din această săptămână au sugerat că Israelul ia în considerare atacuri asupra instalațiilor nucleare ale Iranului ca răspuns la barajul masiv de rachete al Teheranului asupra orașelor israeliene de marți.

Președintele Joe Biden a fost întrebat dacă ar sprijini un astfel de act, răspunsul acestuia fiind că nu.

Mark Wallace este acum director executiv la grupul de campanie United Against Nuclear Iran și a declarat pentru Sky News că răspunsul președintelui Biden a fost „nepotrivit”.

„Pentru președintele american, care, în opinia mea, nu a reușit să descurajeze în mod adecvat agresiunea Iranului, să indice Israelului, după ce a suferit cel mai mare atac cu rachete balistice din istorie, că acele amplasamente nucleare sunt cumva în afara limitelor de răspuns, cred că este într-adevăr falimentar din punct de vedere moral și nepotrivit”.

Wallace a susținut că instalațiile nucleare ale Iranului sunt „pur și simplu pentru a amenința existența statului Israel” și nu există „niciun scop civil legitim” pentru acestea.

„Aceste instalații nucleare nu pot fi percepute de nimeni care se pricepe la energia nucleară ca fiind altceva decât o utilizare militară”, a spus el pentru sursa citată.

„Iranul îmbogățește uraniu la peste 60%. Nu există nicio utilizare civilă imaginabilă pentru o astfel de îmbogățire. De asemenea, se întâmplă ca Iranul să dețină cele mai mari rezerve de gaz și petrol – nu are nevoie de energie nucleară civilă.”

Sursa: www.stiripesurse.ro

Proiect de lege pentru românii care se reîntorc din străinătate se află în dezbatere la Senat

Bulgaria, Grecia şi România propun o taxă pe `profitul excedentar` pentru vânzările de energie