Cultură de canabis, descoperită în curtea unui imobil din judeţul Neamţ / Proprietarul şi doi tineri de 19 ani, cercetaţi

Poliţiştii şi procurorii au descoperit o cultură de canabis, în curtea unui imobil din judeţul Neamţ. Proprietarul şi doi tineri de 19 ani sunt cercetaţi pentru trafic de droguri.

”Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ, au documentat activitatea infracţională a 3 persoane (două, de 19 ani şi o persoană, de 41 de ani), cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Din cercetările efectuate a rezultat că, începând cu luna martie 2024, două dintre persoane ar fi achiziţionat în mod repetat diverse cantităţi de seminţe de canabis, iar în intervalul iulie – octombrie 2024, împreună cu cea de-a treia, ar fi înfiinţat şi îngrijit o cultură de canabis, în scopul comercializării”, anunţă, luni, IGPR.

Sursa citată a precizat că plantele ar fi fost cultivate în curtea unui imobil, situat în comuna Sagna, deţinut de  persoana de 41 de ani.

”În urma percheziţiei domiciliare, au fost descoperite şi ridicate 8 plante de canabis, de  aproximativ 34 de kilograme, 100 de grame de canabis, un grinder, precum şi alte mijloace de probă. Celelalte două persoane, cercetate în cauză, au fost oprite în trafic, în  municipiul Roman, judeţul Neamţ, în urma unei acţiuni tip ,,RAZIE” şi prinse în flagrant delict, în timp ce ar fi deţinut, în scopul vânzării, peste 400 de grame de canabis (provenite din aceeaşi cultură), ascunse sub roata de rezervă a autoturismului cu care s-ar fi deplasat”, mai anunţă Poliţia.

Cele trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura arestului la domiciliu.

 

 

Învăţătoare din judeţul Prahova, cercetată pentru purtare abuzivă / Ar fi tras de păr un copil nemulţumit de nota la Matematică

Ministrul Agriculturii: Încep plăţile pentru tranşa a doua a Programului Tomata