Cum a ratat România o investițe-gigant de 1,4 miliarde de euro: Fabrica ce aducea mii de locuri de muncă nu se mai construiește

Într-o perioadă în care investițiile sunt esențiale pentru România, orice firmă care vrea să construiască ceva în țară ar trebui sprijinită. însă sunt situații în care investitorul, din diverse motive, alege  alte locuri din Europa. O astfel de situație s-a întâmplat și la Galați.

România a pierdut investiția-gigant preconizată la Galați de compania belgiană Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE), un plan de afaceri în valoare de 1,4 miliarde de euro pentru construirea unei fabrici de baterii electrice pentru industria auto. Aceștia anunță că au decis să-și încheie colaborarea la proiect în România și se angajează în discuții cu alte două țări pentru a determina locația optimă.

Investiția ar fi generat mii de locuri de muncă.

„Compania se angajează în discuții cu două țări pentru a determina locația optimă Avesta Holding, lider în soluții inovatoare pentru baterii și energie, este încântată să-și anunțe planurile de a înființa o nouă fabrică dedicată producției de celule avansate de baterii cu fosfat de litiu și fier (LFP). Această instalație de ultimă generație va începe cu o capacitate impresionantă de 5 gigawați oră (GWh) anual, sprijinind exclusiv Avesta Battery & Energy Engineering (ABEE), BE-Volt și alți parteneri strategici. Pe măsură ce instalația se extinde, se estimează că va atinge o capacitate de 20 GWh, poziționând ABEE în fruntea revoluției europene a bateriilor.

Noua gigafabrică este o mișcare strategică a Avesta Holding pentru a răspunde cererii tot mai mari de soluții de stocare a energiei fiabile și durabile, atât în ​​aplicațiile auto, cât și în energia regenerabilă. Având în vedere că bateriile LFP câștigă popularitate pentru siguranța, durata de viață lungă și rentabilitatea, această nouă gigafabrică va juca un rol crucial în promovarea tehnologiilor de energie curată.

Tehnologia noastră avansată LFP este dezvoltată în totalitate de ABEE, asigurând un lanț de aprovizionare european robust, cu o amprentă redusă de CO2. Înființarea gigafabricii este de așteptat să creeze numeroase oportunități de locuri de muncă și să contribuie în mod semnificativ la economiile locale. De asemenea, se aliniază eforturilor globale de tranziție către surse de energie mai curate și de reducere a amprentei de carbon.

Decizia ABEE cu privire la locația gigafabricii va fi influențată de factori precum infrastructura, disponibilitatea forței de muncă și sprijinul guvernamental. Compania își propune să finalizeze locația în următoarele luni și să înceapă construcția la scurt timp după aceea. În timp ce ABEE a decis să-și încheie colaborarea la proiect în România, continuăm să explorăm alte locații promițătoare pentru a sprijini creșterea noastră strategică”, spune într-un mesaj compania, potrivit profit.ro.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Percheziţii în Prahova, într-un dosar de camătă şi înşelăciune: Este vizat fiul cunoscutului interlop Austrianu

VIDEO Scârțâie serios marele proiect pus în mișcare de România, Grecia, Bulgaria și Ungaria