Cum funcționează fabrica de troli ruși ‘Komanda И’ și cine o conduce (presă)

<div class=""

Conform sursei citate, Echipa I funcționează pe principiul ‘fabricii de troli’ – angajații săi creează videoclipuri de propagandă, meme-uri și desene animate. Echipa are, de asemenea, proprii roboți care scriu comentarii pro-ruse. În plus, Team I este, de asemenea, angajată în crearea de site-uri web false, scriu jurnaliştii.

Printre cei implicați se numără șeful Direcției prezidențiale pentru politică internă, Aleksandr Haricev și asistentul direcției prezidențiale ruse pentru dezvoltarea tehnologiilor informației și comunicațiilor, Sofia Zaharov.

În octombrie 2023, proprietarul X (Twitter), Elon Musk, a publicat un meme cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a fost realizat de Echipa I. În septembrie 2023, Marjorie Taylor Greene, membră a Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, cunoscută drept un susţinător fervent al lui Donald Trump, a declarat că Ucraina vinde organe pentru copii – aceste informaţii false au fost inventate de Echipa I.

Calmare și atragere

Scopul principal al proiectului este ‘influența informațională asupra celor relocați, pe care autorii i-au împărțit în ‘patrioți speriați’ și jurnaliști și politicieni ‘anti-Rusia’. Se propune ‘calmarea’ şi ‘atragerea’ celor din prima categorie şi a-i determina să revină în Rusia, în timp ce cei din a doua categorie urmează să fie discreditați.

‘Liderii asociațiilor de emigranți nu sunt ocupați să lupte pentru democrația din Rusia, ci să-și satisfacă ambițiile personale. Kasparov, Volkov, Hodorkovski, Pevcih, Ponomarev și alții devin în mod constant ‘eroi’ ai scandalurilor de corupție. Rivalitatea lor a făcut imposibilă unirea opoziției’, susţine unul dintre documentele interne ruse, care a intrat în posesia jurnaliștilor.

Conform sursei citate, rușii mai folosesc și Agenția de Proiecte Sociale, o companie de PR a strategului politic Ilia Gambaşidze, care, împreună cu Administraţia Prezidenţială rusă, dezvoltă proiecte de propagandă. Potrivit documentelor interne, agenția angajează aproximativ o sută de persoane pentru diverse proiecte. În luna martie 2024, Trezoreria SUA a inclus această agenție pe lista celor vizaţi de sancțiuni pentru crearea de site-uri false, care se pretindeau a fi media europene veridice (această acțiune a fost denumită Doppelganger).

Sursa: www.stiripesurse.ro

Paris: explozii şi un incendiu puternic pe acoperişul unei clădiri din arondismentul 13 – VIDEO

VIDEO Când vor ajunge în România avioanele F-35 și ce pot face ‘perlele’ aviației americane