Cum poți recupera banii pe asigurarea RCA în cazul în care vinzi mașina: Ce pași trebuie să urmezi

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) stabilește periodic tarifele de referință pentru RCA – Asigurarea Auto obligatorie.

Toate autovehiculele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie asigurate. Astfel, în cazul unui accident provocat de un șofer, daunele sunt acoperite de compania de asigurări.

Pentru prima dată, ASF a propus tarife de referință mai mari pentru șoferii din București și Ilfov, în comparație cu cei din restul țării.

De exemplu, un șofer din Capitală sau Ilfov, cu vârsta de până la 30 de ani, care conduce un autoturism cu o putere mai mică sau egală cu 50 kW, va avea un tarif de referință de peste 3.200 de lei, aproape dublu față de un șofer din alte zone ale țării.

Pe de altă parte, șoferii sub 30 de ani din București, care conduc mașini cu putere între 151 și 200 kW, vor avea un tarif de referință de aproape 4.740 de lei, cu aproximativ 1.000 de lei mai mult decât cei din alte județe.

Aceste tarife sunt valabile pentru asigurări pe un an.

Dacă vinzi mașina, poți recupera banii plătiți pe asigurarea RCA. Tot ce trebuie să faci este să depui o cerere la compania de asigurări unde ai încheiat polița RCA. Fiecare firmă are propriul formular, care poate fi completat și online. Asigurătorul va rambursa suma aferentă lunilor rămase până la expirarea asigurării.

De exemplu, dacă ai încheiat asigurarea pe 1 ianuarie și ai vândut mașina pe 30 martie, vei primi suma corespunzătoare lunilor rămase până la finalul anului, când expiră contractul.

Este important de menționat că, pentru a recupera banii, nu trebuie să fi solicitat plata unor daune pe durata valabilității asigurării.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Papa Francisc le cere cardinalilor ‘deficit zero’ pentru a eficientiza economic Biserica Catolică

Ministerul Sănătăţii: Este importantă dezvoltarea parteneriatului cu sectorul privat al industriei farmaceutice