Cum poți să faci o endoscopie digestivă fără disconfort

#image_title

Pacienții care primesc indicație medicală pentru efectuarea unei endoscopii digestive pot opta pentru sedare, atunci când fac investigația, dacă nu au contraindicație. În acest fel, pacientul nu simte disconfort. Pentru realizarea endoscopiei, medicul utilizează un tub subțire dotat cu o cameră video, numit endoscop, pentru a verifica tractul digestiv al pacientului. Cu ajutorul acestuia, obține imagini mult mărite, în timp real, care sunt redate pe un monitor.

Pentru o endoscopie digestivă cu sedare, medicamentul care induce starea de relaxare se administrează intravenos, astfel încât procedura să fie efectuată cu cel mai mic grad de disconfort. Ulterior, medicul introduce endoscopul în tractul digestiv, prin cavitatea bucală sau prin anus, în funcție de tipul endoscopiei. În timpul procedurii, funcțiile vitale ale pacientului sunt monitorizate în permanență de un medic anestezist, pregătit să intervină în caz de nevoie.

În funcție de afecțiunea sau simptomele pentru care se recomandă, endoscopia digestivă poate fi superioară și inferioară, dar există și alte tipuri speciale de endoscopie digestivă.

Endoscopia digestivă superioară este folosită în diagnosticarea unor boli precum reflux gastroesofagian, gastrită, ulcer sau cancer de esofag. Investigația permite observarea în detaliu a interiorului esofagului, stomacului și duodenului. Pentru realizarea unei endoscopii digestive superioare, medicul introduce endoscopul prin cavitatea bucală a pacientului, până la partea superioară a intestinului subțire.

Pentru endoscopia digestivă inferioară, cunoscută drept colonoscopie, endoscopul este introdus prin anus, putând fi investigat rectul și colonul. Colonoscopia este recomandată în caz de simptome de cancer de colon sau pentru diagnosticarea unor boli precum sindromul de intestin iritabil, boala celiacă sau polipi rectali sau anali.

Pe lângă rolul avut în diagnosticarea diferitelor afecțiuni sau cauze ale unor simptome precum durerea abdominală, senzația de arsură în piept, diaree sau constipație, endoscopia digestivă poate fi indicată și ca screening pentru cancerul de colon sau de stomac.

De asemenea, în timpul unei endoscopii digestive, în funcție de constatări, medicul poate recurge la efectuarea unei biopsii sau a unei rezecții.

Pacienții care au indicație pentru endoscopie digestivă se pot adresa atât Spitalului Clinic SANADOR, cât și clinicilor SANADOR, unde procedura este realizată de medici cu vastă experiență, care folosesc echipamente de înaltă performanță pentru diagnosticare și tratament realizat în timpul efectuării endoscopiei. În funcție de opțiuni, pacientul poate alege să urmeze procedura cu un endoscop de unică folosință.

Pentru investigații complexe și amănunțite, pacienții se pot adresa Centrului de excelență în endoscopia intervențională SANADOR Floreasca, care funcționează în Spitalul de Zi SANADOR Floreasca. Aici, procedurile de endoscopie sunt efectuate sub anestezie, administrată de medici specializați în Anestezie și Terapie Intensivă, în regim de spitalizare de zi sau în ambulatoriu.

De asemenea, Centrul de excelență în endoscopia digestivă diagnostică și terapeutică SANADOR Floreasca este dotat cu echipamente medicale de înaltă performanță, cum sunt turnurile de endoscopie 3D 4K Olympus X1, echipate cu toate tipurile de sonde, inclusiv pentru ecoendoscopie, și un sistem Olympus complet automatizat, de sterilizare, uscare și păstrare a sondelor, astfel încât intervențiile să fie sigure pentru pacienți.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Japonezul Kota Takai, noul coleg al lui Drăguşin la Tottenham

Ministrul Sănătății împarte amenzi în ‘stânga și-n dreapta’: Nereguli grave la Spitalul Județean din Mehedinți