Cum trebuie procedat dacă dintele unui copil se rupe accidental şi care sunt locurile cele mai periculoase pentru siguranţa dinţilor celor mici

Medicul Abel Moca, specialist pedodont la clinica MaxiloMED, a explicat ce trebuie făcut atunci când, în urma unui accident, un copil pierde un dinte. Dintele care iese din alveolă trebuie păstrat în salivă, iar copilul dus cât mai repede la stomatolog.

Medicul Abel Moca a explicat, miercuri seară, la , că toboganele gonflabile şi trambulinele sunt ”foarte periculoase” pentru dantura copiilor. Accidente se pot întâmpla şi pe bicicletă, trotinetă sau în timpul practicării unor sporturi.

 
”Atunci când este vorba despre un dinte definitiv care se întâmplă să cadă, să iasă din alveolă, neapărat ţinut în salivă, adică într-un bol cu salivă pentru că e obişnuit cu mediul cavităţii orale, saliva este lichidul care trăieşte în cavitatea orală. Ideea e să nu fie apă, pentru că e mult mai bună saliva pentru a nu se usca şi pentru a rămâne viu materialul din jurul dintelui. Se mai recomanda mai demult şi să-l pui în lapte, nu se mai recomandă acum, saliva este cea mai indicată”, a afirmat Abel Moca.

 
Medicul a precizat că în acest caz trebuie ajuns la medicul stomatolog cât mai repede, adică în următoarea oră de la accident. 
 
Atunci când un dinte se rupe, partea de coroană desprinsă trebuie recuperată şi dusă şi ea la stomatolog pentru a putea fi reataşată, ceea ce ajută foarte mult la aspectul final al dintelui, aceasta putând fi lipită pe ceea ce a rămas din dinte.

Elias Charalambous: Trebuie să fim curajoşi pentru a câştiga împotriva celor de la Rangers

CEO-ul Boeing: Nu există o soluţie rapidă pentru criza producătorului de avioane