Curg denunțurile pe numele lui Victor Ponta după declarațiile controversate privind inundațiile din 2014

Curg denunțurile pe numele lui Victor Ponta după declarațiile controversate privind inundațiile din 2014. După partidul REPER și un avocat din Iași anunță că a depus un denunț pe numele fostului premier, acuzându-l printre altele de înaltă trădare și abuz în serviciu.

Căcescu Gheorghe Gabriel, titular al Cabinetului Individual de Avocatură Căcescu Gheorghe Gabriel, cu sediul în Iaşi, a depus un denunț împotriva lui Victor Ponta, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

  1. Înaltă trădare art. 398 Cod Penal;
  2. Abuz în serviciu art 297, cu aplicare art.309 Cod Penal, faptele care au produs consecinţe deosebit de grave;
  3. Distrugere calificată art 254 alin 1 și 2 Cod penal.
  4. Grup infracțional organizat, art 367 Cod Penal.

„Dacă există probe că au decedat personae ca urmare a acțiunilor dispuse de Victor Ponta, vă solicit și extinderea urmăririi penale pentru omor calificat art. 189 alin 1, lit a, b  și f Cod penal.

Solicit identificarea și tragerea la răspundere penală pentru complicitate la infracțiunile mai sus arătate a tuturor persoanelor ( funcționari publici), care au semnat și aprobat inundarea unor sate din România pentru a proteja Belgradul”, susține avocatul în denunțul său.

În motivare, avocatul face trimitere la declarațiile publice făcute de Victor Ponta.

În fapt, în anul 2014, în calitate de Prim Ministru, Victor Ponta,  a ordonat inundarea unor sate din România pentru a proteja Belgradul.

„Victor Ponta spune că a ordonat inundarea unor sate din România pentru a proteja Belgradul, în 2014. „Voi fi mândru toată viața”.

„Declarație surprinzătoare, în plină campanie electorală, a candidatului independent la Președinție Victor Ponta. El a mărturisit, la podcastul „Hai, live! cu Turcescu și Andronic”, difuzat miercuri, că în 2014, când era premier al României, iar Serbia a fost lovită de cele mai grave inundații din istoria sa, a preferat ca sate românești de pe clisura Dunării să fie inundate, pentru a proteja Belgradul. Acest lucru i-a adus, de altfel, cetățenia sârbă, acordată de statul vecin, motivul primirii ei fiind mult timp un semn de întrebare pentru public”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Două coproducţii teatrale româno-germane, prezentate la Chemnitz 2025 – Capitală Europeană a Culturii

REPORTAJ Turiștii se înghesuie să meargă în Delta Dunării de sărbătorile pascale