Curtea de Conturi a României aniversează 160 de ani de la înfiinţarea instituţiei şi găzduieşte importante reuniuni internaţionale

Curtea de Conturi a României aniversează 160 de ani de la înfiinţarea instituţiei şi găzduieşte, în perioada 16-20 septembrie 2024, o serie de întâlniri profesionale de anvergură la care sunt aşteptaţi peste o sută de reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale din sfera auditului public şi a contabilităţii.

Astfel, vor avea loc, la Bucureşti, reuniunile Comitetului Director de Cooperare a Donatorilor INTOSAI (IDC), Comitetului de Politică, Finanţe şi Administraţie al INTOSAI (PFAC), Platformei Regionale de Coordonare INTOSAI (IRPC), precum şi Federaţiei Internaţionale a Contabililor (IFAC/MOSAIC).

Evenimentul reuneşte lideri din auditul public şi principalii donatori internaţionali interesaţi să dezvolte parteneriate care susţin promovarea responsabilităţii şi a transparenţei în managementul financiar al entităţilor publice, iar tema centrală din acest an este „Construirea unor instituţii eficace, responsabile şi transparente pentru binele public”.

„Curtea de Conturi devine gazda acestui eveniment în contextul reformelor realizate în ultimii ani, care au condus la consolidarea profilului său internaţional în rândul instituţiilor supreme de audit. De altfel, în cadrul reuniunii de la Bucureşti vor fi evidenţiate câteva exemple de succes din lumea auditului, între care şi cel al Curţii de Conturi a României”, se menţionează într-un comunicat al Curţii de Conturi.

Miercuri, 18 septembrie 2024, la Ateneul Român, Curtea de Conturi sărbătoreşte 160 de ani de la înfiinţarea instituţiei. Cu acest prilej, alături de auditori generali/preşedinţi ai unor instituţii supreme de audit din întreaga lume, reprezentanţi ai unor organisme internaţionale de prestigiu, precum şi înalţi oficiali ai statului român, reprezentanţi ai mediului academic şi ai societăţii civile, va fi evocată istoria îndelungată a Curţii de Conturi a României, vor fi analizate reformele care au marcat evoluţia sa şi se va discuta despre perspectivele viitoare ale instituţiei.

Organizaţia Internaţională a Instituţiilor Supreme de Audit (INTOSAI) este o organizaţie autonomă, independentă, profesională şi nonpolitică, recunoscută ca instituţie permanentă. INTOSAI are 195 de membri permanenţi, cinci asociaţi şi doi membri afiliaţi. Curtea de Conturi a României este membru permanent al INTOSAI încă de la reînfiinţarea sa în anul 1993. AGERPRES/(AS-autor: Nicoleta Gherasi, editor: Costel Balaban, editor online: Simona Aruştei)

 

Sursa foto: Curtea de Conturi a României / Facebook

Sursa: www.agerpres.ro

VIDEO Nicolae Ciucă anunță intervenții decisive în zona Galați: Nivelul apei a fost scăzut în cursul nopții

Protestatarii israelieni menţin presiunea pentru un acord privind eliberarea ostaticilor din Gaza – VIDEO