Dâmboviţa: 30 de tone de deşeuri reciclabile, descoperite de poliţişti în urma unei razii de amploare la Bălteni / Amenzi în valoare de 310.000 de lei / 90 de caroserii, descoperite la Aninoasa, depozitate necorespunzător

Treizeci de tone de deşeuri reciclabile au fost descoperite de poliţişti în urma unei razii de amploare făcute la Bălteni, în judeţul Dâmboviţa, unde au fost verificaţi mai mulţi agenţi economici. De asemenea, s-au dat amenzi în valoare de 310.000 de lei.

”În dimineaţa de 27 septembrie, în comuna Conţeşti, sat Bălteni, Poliţia Română a desfăşurat o acţiune cu efective mărite, tip „Razie”, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Ca urmare a activităţilor desfăşurate, poliţiştii au efectuat controale la 9 agenţi economici cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul protecţiei mediului, aceştia având ca obiect de activitate colectarea materialelor reciclabile-deşeuri feroase/neferoase”, a transmis, sâmbătă, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că au fost aplicate şi 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 310.000 de lei, fiind indisponibilizate 30 de tone de deşeuri reciclabile.

”De asemenea, au fost efectuate verificări pentru combaterea şi descoperirea faptelor de furt de energie electrică, în acest sens fiind întocmite 15 dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt după ce au fost identificate mai multe locuinţe racordate direct la reţeaua de energie electrică prin instalaţii clandestine cu scopul de a ocoli echipamentele de măsurare”, a mai transmis sursa citată.

Cele 15 imobile au fost debranşate.

La activităţile organizate au fost angrenaţi poliţişti de la structurile de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, ordine publică şi rutieră, care au acţionat alături de jandarmi, reprezentanţii unui furnizor de energie electrică şi comisari de la Comisariatul General al Gărzii de Mediu.

”Menţionăm că un control similar a fost efectuat şi în comuna Aninoasa, la un agent economic ce are ca obiect de activitate demontarea/dezmembrarea maşinilor şi echipamentelor scoase din uz în vederea recuperării materialelor. Astfel, au fost identificate 190 de caroserii sau elemente mari de caroserie depozitate direct pe sol, cu greutatea de aproximativ 42.500 de kilograme, care au fost indisponibilizate”, a  mai transmis Poliţia.

În această situaţie a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare sau eliminare a deşeurilor periculoase.

 

 

Dragoş Pîslaru candidează la Iaşi în alegerile parlamentare pe listele REPER: Vrem ca Iaşiul, această inimă a Moldovei, să fie mai bine reprezentată la nivel naţional

MotoGP: Italianul Francesco Bagnaia a câştigat cursa sprint din Indonezia