Dan Bittman aruncă în aer alegerile din 2004! Băsescu: Dacă îmi dă Securitatea 2%, câștig

„Băsescu a fost președinte și cred că a fost președinte cu 2%. Îți spun eu. Exact cu 2%, pentru că mi-a spus el cu o noapte înainte. Atât eu cât și Elena Udrea, și Dorin Cocoș, și un coleg de trupă, nu vreau să îi dau numele, și Cozmin Gușă, am fost în noaptea alegerilor la Taverna Sârbului. Noi am cântat în noaptea aceea.

Traian Băsescu și Cozmin erau de la prânz acolo. A făcut un gest frumos pentru Holograf, care era blocat peste tot de către Adrian Sârbu, și el ne-a deblocat TVR-ul, ca să putem face un turneu. Am zis că noi venim, dar venim de la 21. La 21 i-am găsit acolo, la 23 am ieșit din scenă . Și ne-am așezat la masă”, a povestit Dan Bittman, la emisiunea lui Dan Diaconescu.

ÎCCJ a decis, fără echivoc, că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis miercuri că fostul președinte român Traian Băsescu a fost colaborator al Securități. Decizia este definitivă.

Judecătorii Curții Supreme au respins acțiunea lui Traian Băsescu împotriva deciziei Consiliului Național de Studiere a Arhivelor Securității, care l-a declarat colaborator al fostei Securității.

„Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul – pârât Băsescu Traian”, e sentința definitivă a Înalte Curți de Casație și Justiție a României.

La scurt timp după sentință, Traian Băsescu a postat pe Facebook un mesaj în care spune că se va adresa Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

„Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, așa cum am procedat de-a lungul întregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”.

Ca o ironie a sorții, Traian Băsescu este cel care dispus cel mai mare transfer de arhivă de la serviciile de informații către CNSAS, operație finalizată în 2007. În 18 decembrie 2006 a condamnat în fața parlamentului regimul comunist ca fiind un regim criminal.

Ultimul termen al procesului a fost în 25 februarie anul acesta, la doi distanță de la decizia Curții de Apel Bucuresti, care a dat câștig de cauză CNSAS, declarându-l pe Traian Băsescu colaborator al fostei Securități ca poliție politică.

În dosarul depus de CNSAS la prima instanță, prin care cere să se constate calitatea lui Traian Băsescu de colaborator al Securității, ar exista două note informative olografe, semnate cu numele de cod „Petrov”, și un document pe microfilm trimis de SRI la CNSAS în aprilie 2019.

În recursul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, CNSAS a depus documente care nu au făcut parte din probatoriul pe care s-a bazat prima decizie, din instanța de fond. Așa cum a arătat Europa Liberă este vorba de mai multe note informative atribuite fostului șef de stat, care nu le-a contestat autenticitatea.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Petrișor Peiu (AUR): ‘Guvernul Ciolacu împinge România în prăpastia falimentului!’

Acordurile României cu SUA: baza de la Kogălniceanu devine ‘hub strategic’, cu până la 10.000 de militari (surse)