Dan Motreanu (PNL): Marcel Ciolacu fie minte, fie nu ştie diferenţa dintre absorbţie şi contractare. Nu a ajuns cu meditaţiile la economie la acest capitol / Nu a atras niciun euro, semnează doar pentru proiecte deja contractate de Ciucă şi Boloş

Prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu, europarlamentar PNL, afirmă miercuri că premierul Marcel Ciolacu ”fie minte, fie nu ştie diferenţa dintre absorbţie şi contractare în cazul fondurilor UE”, arătând că nu a ajuns cu meditaţiile la economie la acest capitol. Liberalul arată că Guvernul are rată de absorbţie zero în ceea ce priveşte fondurile structurale şi de coeziune din exerciţiul financiar 2021-2027 iar răspunderea o poartă premierul Marcel Ciolacu şi ministrul PSD al Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi subliniază că actualul guvern nu a atras niciun euro, ci semnează doar pentru proiecte deja contractate de Nicolae Ciucă şi Marcel Boloş.

”Marcel Ciolacu fie minte, fie nu ştie diferenţa dintre absorbţie şi contractare în cazul fondurilor UE. Nu a ajuns cu meditaţiile la economie la acest capitol. Guvernul are rată de absorbţie zero, în ceea ce priveşte fondurile structurale şi de coeziune din exerciţiul financiar 2021-2027. Răspunderea o poartă premierul Marcel Ciolacu şi ministrul PSD al Investiţiilor şi Proiectelor Europene”, scrie Dan Motreanu într-o postare.

El arată că ”Guvernul Ciolacu nu a atras niciun euro, semnează doar pentru proiecte deja contractate de Nicolae Ciucă şi Marcel Boloş”.

”Aşa cum avertizează Consiliul Fiscal, absorbţia de fonduri europene în primele opt luni din anul 2024 s-a limitat la rambursări din Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 în valoare de 2,5 miliarde de euro.În anii anteriori, când atât postul de premier, cât şi cel de la MIPE erau deţinute de PNL, cifrele situaţia a stat diferit –5,9 miliarde de euro în 2022 şi 6 miliarde de euro în 2023”, precizează Motreanu.

El arată că acum, a trecut deja jumătate din exerciţiul financiar 2021-2027 şi ministrul PSD doar a semnat contracte.

”S-a şi lăudat cu contractele semnate, în cadrul unui bilanţ al absorbţiei fondurilor UE! Bilanţul real al absorbţiei – zero euro din exerciţiul financiar 2021-2027. Semnarea unor contracte nu înseamnă absorbirea unor fonduri. Contractarea este etapa în care autorităţile sau beneficiarii obţin aprobarea oficială pentru finanţarea proiectelor lor. Absorbţia este procesul prin care fondurile contractate sunt efectiv utilizate şi cheltuite în cadrul proiectelor aprobate”, mai scrie Motreanu în postare.

Ciolacu: Este un semnal clar că începem să destructurăm marile reţele de trafic de droguri/ Predoiu: Operaţiunea de ieri şi cele care vor urma nu sunt întâmplări. Acţionăm structurat şi planificat de luni de zile

David Popovici se întâlneşte cu fanii la Urban Playfield Bucureşti