Daniel Coriu (Colegiul Medicilor): Un studiu de anul trecut arată că 36% din medicii României sunt în stare de burn-out în stadiu avansat şi foarte avansat / Există probleme la nivel de percepţie socială

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Daniel Coriu, face publice date ale unui studiu care arată că, la nivelul anului trecut, peste o treime dintre medicii din România se aflau în stadiu avansat sau foarte avansat de burn-out. Daniel Coriu reclamă ”o neîncredere care a ajuns la cote maxime, neîntâlnite în societatea românească, neîncredere în corpul medical”.

”În studiul nostru pe care l-am făcut anul trecut, 36% din medicii României sunt în stare de burn-out în stadiu avansat şi foarte avansat. Asta înseamnă un medic obosit, un medic care este mai mult decât obosit, de aceea se numeşte este ars, este deja o boală. În această situaţie este foarte greu să menţii nivelul de empatie. Dar sunt convins că toţi colegii mei fac tot ceea ce se poate să comunice”, a afirmat Daniel Coriu, joi seară, într-o emisiune la Medika TV. 

 
Acesta susţine că în societatea românească există ”probleme la nivel de percepţie socială”, în special în rândul persoanelor sănătoase, în urma scandalurilor care fac obiectele articolelor de presă, fapt car5e îi face pe unii pacienţi să prefere să meargă în altă ţară. 

 
Coriu reclamă ”o neîncredere care a ajuns la cote maxime, neîntâlnite în societatea românească, neîncredere în corpul medical”.

Mircea Geoană: Hodorkovski a şters acel tweet de pe contul său / Probabil că până şi el şi-a dat seama că este o operaţiune extrem de complicată / Cineva are tupeul să sugereze că eu aş fi agentul ruşilor! / Geoană acuză ”minciuni sfruntate”

Șapte candidați la alegerile prezidențiale, validați de BEC. Reprezentantul PSD nu a votat pentru validarea lui Ciucă