Daniel Fenechiu (PNL), despre proiectul care îi dădea posibilitatea preşedintelui să candideze pe lista unui partid: Ne-am retras semnăturile, proiectul nu mai există

Senatorul Daniel Fenechiu (PNL) a declarat luni, despre proiectul care îi dădea posibilitatea preşedintelui să candideze pe lista unui partid, că cei doi iniţiatori şi-au retras semnăturile şi proiectul nu mai există. Propunerea legislativă a fost depusă de el şi de liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache.

”Ne-am retras semnăturile, proiectul nu mai există”, a spus senatorul PNL, în emisiunea România Politică de la Prima News.

Daniel Fenechiu a precizat că a fost o ”propunere a PNL”. ”Ea este mai veche, o aveam încă din primăvara acestui an, la data respectivă s-a decis în coaliţie să nu modificăm legislaţia electorală, decât după alegerile locale. A venit vara şi am ajuns în septembrie, când am iniţiat respectivul proiect”, a arătat senatorul liberal.

El a precizat că înainte de decizia Biroului Politic Naţional a luat decizia de a retrage proiectul de lege.

”Am avut o analiză a evoluţiei lucrurilor şi am decis retragere înainte de decizia BEC care a dat decizia de interpretare”, a completat Fenechiu, precizând că au văzut şi declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis, din SUA, privind proiectul de lege.

Daniel Fenechiu a mai spus că preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, nu le-a cerut nici să depună proiectul de lege nici să îl retragă. ”A fost o analiză pe care am avut-o în PNL”, a arătat Fenechiu.

Vergil Chițac (primarul Constanței): Am semnat contractul de execuție a lucrărilor de la noul stadion Farul. Urmează construirea propriu-zisă

Constanţa: Trei italieni, arestaţi în lipsă în dosarul depunerii de documente falsificate la autorităţile vamale prin care insecticide şi fungicide importate din China, interzise în UE, erau prezentate ca fertilizanţi şi urmau să ajungă în Italia şi Spani