Daniel Funeriu îl desființează pe Călin Georgescu: ‘Un simptom al faliilor din societatea românească, ca mucii la răceală’ / Rolul jucat de Klaus Iohannis

„Domnul Georgescu spune imbecilități solemne. Oamenii rețin solemnitatea spuselor sale care sunt meșteșugite. Oricine ia cursuri de actorie învață să spună imbecilități solemne. Lumea este furată de solemnitatea cu care sunt spuse și nu mai percepe fondul, nu mai percepe imbecilitatea”, a afirmat Daniel Funeriu  la B1 Tv.

Într-o descriere plastică, fostul ministru îl compară pe candidatul pro-rus cu un simptom al răcelii. El spune, nici mai mult, nici mai puțin, că Georgescu este un simptom al faliilor din societatea românească, precum „mucii la răceală”

„Asta este Georgescu. Dar din păcate, Călin Georgescu este un simptom al faliilor din societatea românească, ca mucii la răceală. Este un simptom al faliilor din societate”, a subliniat Funeriu.

Klaus Iohannis, responsabil pentru apariția lui Călin Georgescu

Fostul ministru al Educației îl consideră responsabil pentru apariția lui Călin Georgescu și a mișcării de contestare din spatele său, pe Klaus Iohannis. Din cauza președintelui care, în cele două mandate, nu și-a exercitate atributele de mediator între societate și stat, ruptura din societate a luat amploare. Iar acum lucrurile trebuie reparate.

„Potrivit articolului 80 din Constituția Românei, președintele trebuie să medieze între stat și societate. Or venim după zece ani în care președintele României, președintele Iohannis, nu și-a exercitat acest atribut constituțional. Și atunci, bineînțeles că faliile în societate au crescut”, a mai arătat Funeriu.

În cazul în care va fi ales președinte, Daniel Funeriu spune că se angajează să repare aceste falii sociale. De asemenea, spune că-și va asuma rolul de a întări partidele politice.

„Iar rolul președintelui, pe care mi-l asum, dacă româniii îmi vor acorda încrederea lor, va fi să nu mai existe aceste falii în societate. Voi fi un președinte care va încerca să tămăduiacă faliile din societate”, a mai precizat fostul ministru al Educației.

Partidele, instrumente defecte ale democrației

În acest context, Daniel Funeriu a vorbit și despre partidele politice care au pierdut încrederea alegătorilor români. În opinia sa, clasa politică trebuie să se schimbe deoarece lucrurile nu mai pot continua ca până acum. Iar el, dacă va fi ales președinte, spune că își va asuma acest rol de reformator al vieții politice.

„Totodată, voi fi un președinte al rupturii clasei politice. Clasa politică nu va mai putea continua așa… Partidele din România sunt instrumente defecte de exercitare a democrației. Cel mai bun exemplu este Crin Antonescu care este un exemplu de contra selecție”, a mai spus Funeriu.

Daniel Funeriu spune că-și dorește partide politice puternice, nu precum cele din prezent, despre care susține că sunt corigente la guvernare. Votul oamenilor, la alegerile de la finalul anului trecut a reprezentat o dorință majoră de schimbare. Or, după alegeri, nu a urmat nici o schimbare, așa cum era de așteptat.

Sursa: www.stiripesurse.ro

UE a produs mai multă energie electrică din soare decât din cărbune în 2024

VIDEO FOTO Descinderi în trei județe: Cu o firmă-paravan, au dus de nas mai multe companii și le-au furat marfa