De ce nu este bine să mănânci alune în avion: Mulți pasageri pot avea de suferit

Într-un studiu publicat de revista medical britanică „Medical Journal”, experţii susţin că adevăratul pericol sunt reziduurile de alune rămase pe scaune.

Companiile aeriane le solicită adesea pasagerilor să nu consume alune la bordul avionului, pentru a menţine siguranţa călătorilor alergici, dar un expert în alergologie şi un specialist în aviaţie au concluzionat că este pur şi simplu un mit că particulele de alimente ar putea umple aerul din cabina unui avion.

Sistemele de ventilaţie sunt extrem de eficiente, filtrând majoritatea particulelor de praf sau mâncare.

Experţii subliniază însă că atenţia ar trebui îndreptată spre metodele de curăţare a scaunelor cu şerveţele şi soluţii antibacteriene pentru a putea scăpa de micile firimituri şi particule de alimente care ar putea rămâne blocate în cutele materialului scaunului, pe măsuţele de servire a meselor şi pe ecranele de divertisment.

Peste 1.500 tone de deşeuri de fier vechi reciclabile introduse ilegal în România, indisponibilizate de poliţişti

Insula Paştelui, sufocată de deşeuri din plastic venite din ocean