Debitul Dunării, în creştere până la 3.200 mc/s în în următoarele zile

#image_title

În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în creştere, exceptând primele zile ale intervalului de prognoză, când vor fi în general în scădere pe sectorul Cernavodă – Tulcea, potrivit Agerpres.

Pentru luna iulie, debitul maxim al Dunării este estimat la 4.000 mc/s, mai mic faţă de valoarea medie multianuală de 5.350 mc/s, iar cel minim de 2.000 mc/s.

În ceea ce priveşte râurile interioare, debitele medii zilnice vor fi, în general, în scădere, exceptând râurile din sudul şi estul ţării, care vor fi relativ staţionare.

Pe toată durata intervalului de prognoză (13 – 19 iulie), sunt posibile scurgeri pe versaţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte din jumătatea de nord a ţării, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă, prognozate.

Potrivit buletinului hidrologic lunar, în luna iulie a acestui an, regimul hidrologic se va situa la valori cuprinse între 30% şi 50% din mediile multianuale lunare, mai mari (50% – 80%) pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someşul Mare, bazinele superioare ale Jiului şi Bistriţei, respectiv mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice Crasna, Barcău, Rm. Sărat, Bârlad, pe afluenţii Prutului şi pe râurile din Dobrogea.

VIDEO Scandal din cauza scandărilor ‘Ceaușescu, Ceaușescu’, la ‘Beach, please’: O instituție a statului îi critică dur pe tineri

Inteligenţa artificială a învăţat să prevadă comportamentul uman