Decizia care i-ar nemulțumi pe utilizatorii X! Termenii și condițiile se schimbă pentru ca platforma să-și antreneze modelele AI

Prin trimiterea, postarea sau afișarea Conținutului pe sau prin intermediul Serviciilor, ne acordați o licență mondială, neexclusivă, fără drepturi de autor pentru a vă pune Conținutul disponibil pentru restul lumii”, se spune în termenii și condițiile , care include dreptul de a analiza orice conținut „inclusiv, de exemplu, pentru utilizarea și formarea modelelor noastre de învățare automată și inteligență artificială, fie că sunt generative sau de alt tip”.

În Statele Unite dar și în Europa, utilizarea conținutului pentru a instrui AI a devenit o problemă majoră pe măsură ce tehnologia se dezvoltă. Pe platforma X, mulți artiști de creație se îngrijorează că munca lor este folosită – nu doar pe X – pentru a pregăti computerele care ar putea într-o zi să-i înlocuiască în întregime creatorii umani. Unii utilizatori au spus pe site că au început deja să șteargă fotografiile cu ei înșiși din fluxurile lor.

Iar dacă utilizatorii platformei de sicial media, X, ar avea o problemă cu acești termeni, ei pot ajunge în justiție acolo fiind favorizați activiștii conservatori. Platforma X fiind deja în două procese de acest gen.

Grok, chatbot-ul AI al lui X, a fost deja implicat în controverse, de la răspândirea de informații false despre alegerile din 2024 până la generarea de imagini false violente și grafice ale politicienilor celebri. Companiile Google și Microsoft au fost în mod similar criticate pentru instrumente AI uneori ciudate în calcule.

Până acum utilizatorii X puteau renunța la partajarea datelor accesând „Setări”, apoi „Confidențialitate și siguranță”. Sub antetul „Partajare și personalizare a datelor”, există o filă pentru „Grok”, unde utilizatorii pot debifa caseta care permite platformei să-și folosească datele pentru instruirea AI. Dar nu este clar dacă noii termeni și condiții ai lui X elimină această opțiune.

Înainte, platforma X spunea că postările din conturi private nu vor fi folosite pentru a-l antrena pe Grok. Dar limbajul din noii termeni de serviciu nu face diferență între tipurile de conturi.

Dar numai timpul vă va spune dacă puteți renunța, în ciuda noilor termeni.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Alibaba are probleme uriașe în SUA: A fost forțată să accepte plata unor despăgubiri de 433 de milioane de dolari

VIDEO Se revoltă lumea împotriva lui Netanyahu: premierul israelian a fost pus la punct în direct