Decizie în CPN al PSD: Interzis la parlamentare pentru candidații cu probleme penale / UPDATE

Conform deciziei, pe listele PSD nu se vor regăsi „persoane trimise în judecată pentru fapte de corupție și fapte asimilate celor de corupție sau incompatibilități”, spun sursele citate.

Deputatul Adrian Chesnoiu, trimis în judecată în 2022 pentru instigare și abuz în serviciu, a anunțat deja că s-a retras de pe lista PSD Olt pentru alegerile parlamentare.

De asemenea, fostul ministru Florian Bodog, trimis și el în judecată, a anunțat că renunță la a mai candida pentru un nou mandat de senator PSD de Bihor și se va concentra pe funcția de decan al Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea și pe profesia de chirurg.

„Principalul vot care s-a dat astăzi a fost acela obţinut în unanimitate de a nu avea pe liste candidaţi care au probleme în Justiţie. Iniţial a fost vorba să nu existe acţiuni în justiţie legate de problemele de corupţie sau cele asimilate acestora, am extins această chestiune şi către zonele de incompatibilitate. Deci în acest moment Partidul Social-Democrat va veni în faţa alegătorilor cu liste formate din oameni care nu au niciun fel de probleme în Justiţie, de niciun fel de natură, ceea este un lucru care continuă decizia luată şi acum patru ani de conducerea Partidului Social-Democrat”, a declarat Romaşcanu.

El a fost întrebat şi dacă au fost persoane incompatibile care au trebuit scoase de pe liste.

”Există cei care s-au retras deja, persoane notorii pe care le ştiţi deja, dar există solicitarea din partea conducerii partidului, în urma votului de astăzi, ca toată lumea, preşedinţii de organizaţii, să facă o reevaluare a listelor şi să ia măsuri de retragere acolo unde se va găsi cazul. Din ceea ce se ştie la nivel central, nu există altele, dar trebuie reluate pentru a nu avea niciun fel de problemă”, a explicat purtătorul de cuvânt al PSD.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Klaus Iohannis: Nu ar trebui să neglijăm atenuarea schimbărilor climatice

Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran. Cum l-a convins Benjamin Netanyahu pe Joe Biden să-i livreze sistemul THAAD