Decizie strategică: Marea Britanie blochează atacurile Ucrainei asupra Rusiei fără undă verde din partea SUA

<div class=""

Guvernul britanic este de părere că sistemele de ghidare americane joacă un rol vital în loviturile precise cu rachete cu rază lungă de acțiune.

De asemenea, există așteptări ca Statele Unite să își dea acordul pentru aceste atacuri în timpul Adunării Generale a ONU, care a început pe 10 septembrie, deși în cadrul administrației Biden persistă unele neînțelegeri pe acest subiect.

Președintele Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a declarat, în răspunsul său la o întrebare din partea jurnaliștilor referitoare la o posibilă decizie privind utilizarea armelor americane cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor din Rusia, că nu are „anunțuri” despre vreo schimbare în politica Casei Albe pe această temă.

La 11 septembrie, după ce secretarul de stat american Antony Blinken și ministrul britanic de externe David Lammy au efectuat o vizită comună la Kiev, The Guardian a informat, pe baza unor surse, că Marea Britanie a luat decizia de a permite Ucrainei să folosească rachete de croazieră Storm Shadow pentru a ataca ținte în Rusia. În urma vizitei nu s-a publicat nicio noutate.

Trei zile mai târziu, The Times a informat că cinci foști miniștri britanici ai apărării și fostul prim-ministru Boris Johnson au cerut actualului prim-ministru, Keir Starmer, să autorizeze utilizarea rachetelor Storm Shadow de către Ucraina împotriva țintelor din Rusia, chiar fără sprijinul Statelor Unite.

Tot atunci , a avut loc o întâlnire între Keir Starmer și Joe Biden, care s-a încheiat la fel, fără declarații pe această temă.

 

Trupele NATO și armele trimise în Ucraina nasc un monstru greu de oprit: Putin a decis că Rusia va avea a doua cea mai mare armată din lume

Jucătorul italian Amine Ghazoini va evolua la FC U Craiova 1948