Delirul. De Nicușor Dan

Într-o recentă postare pe contul de facebook al PMB, ce a însoțit o conferință de presă, năpasta bucureștenilor și-a exhibat lista fetișurilor comuniste, în ura sa neîmpăcată față de orice formă de succes sau dezvoltare, în manifestarea frustrărilor față de proprietate și proprietari, dar mai ales în meschinul joc populist de inventare a unui inamic imaginar. Nu planșeul iminent prăbușibil de la Unirii a fost tema prioritară a straniei forme de viață, nici sutele de șantiere abandonate pe toate marile bulevarde, nici traficul de coșmar și poluarea asigurată de acesta, nici starea deplorabilă a parcurilor, șoselelor sau problemele termoficării. Mizele comunicării ciudatului ins erau altele, și anume: ce pretenții are el de la candidații la parlamentare și prezidențiale.

Prin urmare, în absența atât de necesarei cămași de forță, personajul a evoluat public nestingherit. Fără a relua eșecul administrativ pentru care ar fi fost votat – conform propriilor declarații – și de ostașul Nicu Ciucă, dacă acesta avea domiciliul în marele oraș, solicitările nicușoriste vizează 3 teme majore: banii Municipalității, autorizațiile de tot soiul și o nouă naționalizare a proprietății. Nu mai pun la socoteală că toate aberațiile individului puteau fi adresate, cel mult, potențialilor parlamentari de București, nicidecum altora, și cu atât mai puțin prezidențiabililor. Nu de alta, dar dacă „revendicările” intrau în fișa postului de locatar la Cotroceni, cu siguranță l-ar fi rezolvat deja amicul și fanul său principal, Klaus Iohannis.

Astfel, la capitolul buget, închipuitul edil vrea să se modifice Legea finanțelor și Codul fiscal, ca să decidă el cine și cât plătește în Capitală. Nu de alta, dar probabil că milioanele achitate avocaților, alături de amenzile și despăgubirile dispuse de instanțe împotriva PMB, trebuie achitate de cineva. De bucureșteni, mai precis. Totodată, vrea să poată face împrumuturi mai mari, probabil ca să pună mai mulți stâlpișori galbeni și să tragă mai multe linii albastre prin gropile de la marginea străzilor, ca apoi să taxeze abuziv posesorii de mașini. Pe partea de autorizații de construire, vrea ca toate să fie acordate de el însuși, ca și cum devastatorul blocaj urbanistic care a redus contribuția Bucureștiului la PIB-ul național cu 7% în doar 3 ani și a izgonit marile companii internaționale spre alte zări nu ar fi fost de ajuns.

 

În fine, mai cere ipochimenul și eliminarea tuturor reglementărilor legislative privind spațiile verzi, ca să poată decide în curtea privată a cui e spațiu verde cu acces public, chiar dacă din 2020 până azi nu a inventariat nici măcar un singur astfel de spațiu, în ciuda obligației legale. Ce să mai vorbim de amenajarea parcurilor abandonate? Rămâne de văzut dacă „forțele de dreapta” – autointitulate sau autentice – precum PNL, USR, AUR, SOS își vor da mâna în viitorul Legislativ, pentru a satisface doleanțele unui personaj de circ, constatat de către ANI a se fi aflat în stare de incompatibilitate și conflict de intrerese.

Scandalul pliantelor false, tranșat de judecători: PNL este bun de plată și trebuie să prezinte scuze publice USR – Decizia este definitivă

Război total între Primăria Capitalei și Garda de Mediu: Comisia Europeană a cerut deja măsuri urgente