Departamentul american al Justiţiei îl pune pe Elon Musk în gardă cu privire la loteria sa electorală prin care recompensează zilnic un alegător dintr-un stat-cheie cu un milion de dolari

Departamentul american al Justiţiei l-a informat pe miliardarul Elon Musk, care-l susţine pe candidatul republican în alegerile prezidenţiale de la 5 noiembrie Donald Trump, cu privire la eventuale amenzi privind loteria acestuia de un milion de dolari prin care recompensează zilnic un alegător dintr-un stat-cheie, scrie presa americană miercuri, relatează AFP.

Contactat de AFP, Departamentul Justiţiei a refuzat să comenteze.

Elon Musk, patronul SpaceX, Tesla şi X (fostul Twitter), şi-a început loteria sâmbătă şi a oferit un prim cec de un milion de dolari unui alegători din Pennsylvania.

Pentru a participa la loterie, este necesar să fii un alegător înscris într-unul dintre cele şapte state-cheie în care se va decide rezultatul alegerilor prezidenţiale americane şi să semnezi o petiţie conservatoare ”în favoarea libertăţii de exprimare” şi a dreptului de a purta arme.

Departamentul Justiţiei îi transmite în această scrisoare echipei lui Elon Musk că este ilegal să oferi o recompensă de valoare unui cetăţean pentru a vota sau pentru a se înscrie pe liste electorale, scriu mai multe publicaţii americane.

Departamentul Justiţiei nu evocă o acţiune ilegală, însă precizează care sunt pedepsele prevăzute în cazul încălcării legii – şi anume amenzi sau închisoare -, potrivit presei americane.

Ucraina anunţă că militari nord-coreeni au fost desfăşuraţi în zona rusă Kursk. ”Imageria este un lucru serios (…) reflectă un lucru…”, ironizează Putin la BRICS. Yoon Suk Yeol, pregătit să studieze trimiterea de armament Ucrainei

Peste două kilograme de cocaină, introduse în ţară în perne ascunse într-un colet cu alimente / Patru persoane sunt cercetate