Departamentul de Justiție al SUA dă în judecată Visa: Gigantul financiar neagă acuzațiile

Departamentul de Justiție american acuză Visa de monopol asupra pieței de rețele de debit, ceea ce ar afecta atât concurența, cât și consumatorii, scrie Mediafax.

Departamentul de Justiție al SUA (DOJ) a intentat un proces antitrust împotriva Visa, acuzând gigantul financiar de monopol pe piața rețelelor de debit, scrie Engadged.

Conform DOJ, Visa ar percepe taxe excesive băncilor și comercianților, costuri care sunt ulterior transferate consumatorilor, și ar împiedica rivalii, precum PayPal și Square, să concureze la același nivel.

Procesul vine în urma unei anchete de mai mulți ani, începută în 2020, privind practicile de afaceri ale Visa. În trecut, Visa a încercat să achiziționeze startup-ul fintech Plaid cu o ofertă de 5,3 miliarde de dolari, însă DOJ a blocat acordul, argumentând că ar fi eliminat o amenințare competitivă. Visa a renunțat la achiziție un an mai târziu, dar investigațiile DOJ au continuat.

Noul proces antitrust al DOJ acuză Visa de utilizarea unui „lanț de acorduri de excludere” cu băncile și comercianți pentru a-și consolida dominația pe piață și a „sufoca” concurența.

Procurorul General Merrick Garland a declarat că Visa „a acumulat în mod ilegal puterea de a impune taxe care depășesc cu mult ceea ce ar putea percepe într-o piață competitivă”.

Visa a respins acuzațiile, catalogând procesul drept „neîntemeiat”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

FOTO Echipa lui Trump gafează cu doar câteva săptămâni înainte de alegeri: ‘Atenţie la Georgia’ / Ironii din partea apropiaților Kamalei Harris

VIDEO O fetiță somnambulă a plecat noaptea de acasă: Părinții au găsit-o într-o pădure