Devenit oficial prezidențiabilul PNL, Nicolae Ciucă pleacă din nou în zona afectată de inundații (surse)

<div class=""

Președintele Senatului s-a aflat sâmbătă în zona afectată de inundații din județul Galați. Duminică, acesta se va îndrepta din nou spre județele din sudul Moldovei (Galați și Vaslui), pentru a lua parte la efortul oficial de rezolvare a problemelor apărute după ploile torențiale din ultimele două zile.

Alături de Nicolae Ciucă, în Galați și Vaslui se deplasează și ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. În Vaslui și Galați se află și alți lideri ai coaliției de guvernare, miniștri și oficiali guvernamentali.

„Eu cred că prezența oricărui demnitar reprezintă un lucru bun. Practic, și instituțiile se coordonează un pic mai bine atunci când există o prezență semnificativă a conducătorilor acestora. Tocmai din acest motiv și aseară în județiul Galați au fost prezenți o serie întreagă de miniștri. Fiecare și-a coordonat propriile echipe, motiv pentru care nu pot decât să mă bucur dacă dânsul va sosi aici”, a spus, la Antena 3, ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Pe raza localității Slobozia Conachi, din județul Galați, a fost identificată, duminică, încă o victimă decedată. Numărul total al persoanelor decedate este de cinci. În prezent, în urma inundațiilor, o persoană a murit în localitatea Pechea, una la Drăgușeni, încă una la Costache Negri și alta la Corod. Acestora li se adaugă cea de-a cincea persoană găsită decedată în Slobozia Conachi.

Un număr de 25 de școli din județul Galați au cursurile suspendate luni și marți, având în vedere gradul de afectare în urma inundațiilor, a anunțat duminică Ministerul Educației. Elevii din două școli din Vaslui vor fi relocați.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a oferit noutăţi despre situaţia alimentării cu energie în zonele inundate, arătând că, urmare a eforturilor echipelor de intervenţie ale Electrica (DEER – Muntenia Nord), numărul utilizatorilor nealimentaţi a scăzut la 11.005. Ministrul mai afirmă că, dacă vremea ţine azi cu ei, vor reuşi să îşi atingă ţinta de 80% defecţiuni remediate, în funcţie şi de avariile noi pe care echipele le identifică în teren.

Superliga: Poli Iaşi – Universitatea Craiova, scor 2-0. Mitriţă a ratat un penalti

CSM Oradea s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, unde se va întâlni cu Steaua București