Dezvăluiri – Cu cât a plătit Wagner un mercenar pentru a lupta în celebra bătălie de la Bahmut

Konstantin Lugovoi, fost membru al companiei militare private Wagner, care a luat parte la asaltul asupra orașului Bahmut (Artemivsk – numele rusesc) din autoproclamata republică populară separatistă Doneţk, a recunoscut că pe la începutul înrolării sale în gruparea Wagner primea un salariu de 240.000 de ruble. Declaraţiile sale sunt citate de postul de televiziune RTVI.

După ce a fost numit comandant al unei unități de asalt, bărbatul a început să primească suma de 260.000 de ruble, adică în jur de 3000 de dolari americani Comandantul Wagner avea sub comanda sa până la 300-400 de persoane, câte 25-30 de grupuri de asalt care acţionau în mod simultan.

Într-o conversație purtată cu postul de televiziune RTVI, Lugovoi a declarat că decizia de a se alătura Wagner a fost una intuitivă, bazată pe cunoaşterea realităţii, pentru că el era un apropiat al companiei, care avea unități de informații, unde el se ocupa de tactica Direcției Principale de Informații (GRU, subordonată Ministerului rus al Apărării).

Pe 23 septembrie, presa a anunţat că un alt fost luptător Wagner, Mihail Ostrianski, a preluat conducerea Dumei locale (Parlamentul regional) din districtul urban Krasnovişersk din ţinutul Perm. Un alt comandant al Wagner a devenit consilier al unui președinte dintr-un stat african.

Sursa: www.stiripesurse.ro

NATO lămurește cazul Geoană – Cât de posibilă este o penetrare la nivel înalt

BVB a închis în creştere ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii