Director în ANPC, recomandări pentru 1 Mai: Evitaţi achiziţia de carne tocată din locuri neautorizate – riscaţi să cumpăraţi produse nesigure! La bere, verificaţi integritatea ambalajului, limpiditatea şi data durabilităţii minimale

Directorul general în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) Paul Anghel a făcut o serie de recomandări pentru consumatori, în contextul zilei de 1 Mai, sărbătorită în mod tradiţional cu mici şi bere. ”Evitaţi achiziţia de carne tocată din locuri neautorizate – riscaţi să cumpăraţi produse nesigure! La bere, verificaţi integritatea ambalajului, limpiditatea şi data durabilităţii minimale”, a arătat el.

”Ca în fiecare an, românii marchează ziua de 1 Mai cu tradiţionalii mici şi bere. Pentru ca această sărbătoare să fie prilej de bucurie, nu de neplăceri, vă recomand să ţineţi cont de următoarele sfaturi”, a transmis, duminică, pe pagina sa de Facebook, Paul Anghel.

În ceea ce priveşte achiziţionarea produselor alimentare, el a recomandat cumpărătorilor să verifice cu atenţie aspectul cărnii tocate şi să nu cumpere produse neetichetate, cu etichete lipsă, modificate sau expirate, arătând că eticheta trebuie să conţină informaţii despre ingredientele alergene şi termenul de valabilitate.

”Evitaţi achiziţia de carne tocată din locuri neautorizate – riscaţi să cumpăraţi produse nesigure! La bere, verificaţi integritatea ambalajului, limpiditatea şi data durabilităţii minimale”, a adăugat el.

De asemenea, el a transmis recomandări şi pentru cei care petrec ziua de 1 Mai în zone de agrement: ”Asiguraţi-vă că produsele sunt expuse în vitrine frigorifice funcţionale. Ambalajele trebuie să fie intacte, iar etichetele să conţină toate informaţiile necesare. Vânzătorii trebuie să fie echipaţi corespunzător şi să respecte regulile de igienă. Verificaţi concordanţa între preţurile afişate şi cele de pe bonul de casă. Solicitaţi şi păstraţi bonul fiscal – este singura dovadă în cazul unei reclamaţii justificate”, a arătat Anghel.

În plus, el a amintit că, la controalele din anii anteriori, ANPC a constatat nereguli grave, printre care: utilizarea produselor expirate sau fără etichetă, comercializarea alimentelor cu urme de mucegai, folosirea de ulei ars şi ustensile neigienizate, nerespectarea temperaturilor de depozitare şi a condiţiilor igienico-sanitare, lipsa informării privind alergenii sau provenienţa produselor (proaspete vs. decongelate).

Poliţia din Africa de Sud caută trei poliţişti daţi dispăruţi

Donald Trump cere acces liber pentru flota SUA prin canalele Suez și Panama: se pregătește un nou conflict diplomatic?